Gravity la IMAX. Ce filme ruleaza in cinematografe?

UPDATE: S-a modificat nitel programul, astazi fu ultimul Gravity la IMAX, nu va mai rula pana pe 9 cum fusese anuntat initial. Nu va pot da detalii ori motive, eu transmit doar informatia primita ­čÖé Sper totusi ca initiativa va mai fi repetata si-n viitor, macar pentru cateva zile ca acum.

Ati vazut filmul Gravity in cinematografe? Daca nu ati apucat, am o surpriza pentru voi: intre 1 si 9 ianuarie (ma rog, azi e deja 3 ianuarie) avem parte de Gravity la IMAX. Pe langa stirea in sine, care trebuie consemnata ca atare, voi spune cateva cuvinte despre ce filme ruleaza in cinematografe.

Raspunsul banal pe care-l pot da la intrebarea de mai sus este simplu: CELE MAI NOI FILME. Traseul este oarecum simplu: filmul este adus de un distribuitor in Romania si ruleaza un anumit numar de saptamani (in functie de cerere). Unele stau in cinematografe luni de zile (nu am date, nu stiu care sunt recordurile in acest sens), altele stau foarte putin (uneori doar o saptamana).

Este adevarat, sintagma filme noi este relativa, unele filme fiind aduse la noi cu intarziere. Intarizerea poate fi de cateva saptamani, cateva luni sau chiar 1-2-3 ani (au fost cazuri, nu vreau sa dau exemple, iar motivele sunt diverse). Totusi, film nou inseamna filmul adus de curand in cinematografe.

Dupa ce iese din cinematografe, filmele sunt aduse pe DVD-uri, de cele mai multe ori cu distribuirea DVD-urilor fiind responsabil acelasi distribuitor. Nu stiu detalii administrative, stiu doar traseul in timp: dupa iesirea din cinematografe urmeaza lansarea pe DVD.

In cinema-uri avem, deci, doar filme noi (in intelesul evocat mai sus). Totusi, sunt filme care ar avea succes. De ce cinematografele nu le ruleaza?

Iar cand ma refer la filme care ar merita sa stea mai mult in cinematografe ma refer in principal la filmele 3D. Unele filme chiar e pacat sa fie vazute 2D. Cum s-ar zice la fotbal ECHIPA A JUCAT LA 60-70% DIN CAPACITATE.

Avatar, cel mai bun exemplu de film care TREBUIE vazut 3D

Cand vorbim de IMAX lucrurile sunt cu atat mai accentuate. Avem un singur IMAX in Bucuresti, iar efectele IMAX sunt cu adevarat uimitoare. De atatea ori am spus despre anumite filme: BAI, ACEL FILM MERITA VAZUT LA IMAX.

Ultimul film de care am zis asta a fost, nu intamplator, Gravity.

Vestea buna pe care o primesc la inceput de an este ca intoarcerea Gravity la IMAX. Daca nu ma credeti ca acest film TREBUIE vazut la IMAX, va dau urmatorul clip:

M-as bucura sa revina si alte filme la IMAX, filme pe care n-am apucat sa le vad acolo. Si m-as bucura sa vad in oferta cinematografelor noastre si filme mai vechi. Daca tot au mall-urile atatea sali, de ce nu ar rezerva cineva o sala pentru filme vechi? Nu credeti ca ar avea succes? Eu as zice ca da.

Felicitari CinemaCity si Imax (si oamenilor din spate, de la New Age Media respectiv Oxygen PR) pentru idee si pentru frumosul cadou facut la inceput de an si sper sa mai faca astfel de cadouri si in viitor. Astept sa vad Gravity la IMAX si o voi face zilele urmatoare. Salutari CINEFILE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Gravity la IMAX. Ce filme ruleaza in cinematografe?

  1. Pingback: Gravity la IMAX. Ce filme ruleaza in cinematografe?Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !