Ghinion

Ghinion

 

 

Azi, 13, trebuie sa scriu despre ghinion. Mi se pare o zi potrivita si, de asemenea, mi se pare un cuvant care caracterizeaza foarte bine ce se intampla in zilele noastre. Domeniile sunt multiple, cuvantul de ordine este acelasi: ghinion.

Sa va explic:

– Ponta a pierdut alegerile pentru ca a avut ghinion.

Ghinion Iohannis

– Steaua a pierdut locul 1 pentru ca a avut ghinion.

– Politicianul X, Darius Valcov de exemplu, a fost prins pentru c-a avut ghinion.

– Ai fost inselat de catre un bisnitar din Obor pentru ca, ati ghicit, ai avut ghinion.

– Ai intarziat pentru ca ai avut ghinion.

Ce au in comun, de fapt, toate astea? Simplu: o fuga grava de raspundere. Observati, de fapt, ca cei invinsi/tepuiti/prinsi au avut ghinion, dar niciun invingator nu a avut noroc? Targu-Mures nu e lider pentru ca a avut noroc, ci pe merit.

De altfel, a crede in noroc, zic unii, nici macar nu e superstitie. Multi imi zic direct asta atunci cand le spun ca pe 13 as putea avea ghinion: Eu nu sunt superstitios/superstitioasa ca tine; pe 13 chiar am noroc. De fiecare data le explic ca a crede in noroc tot superstitie este.

Sunt superstitios, chiar ma tem de pisicile negre. Ma tem de data de 13, mai ales cand pica marti sau vineri (parca-mi merge mai rau vinerea, dar nici martea nu ma da norocul afara din casa). Am avut ceva ghinioane anii trecuti, dar pot spune ca acum evit sa iau decizii ori sa ma bazez pe noroc in datele astea. Nu as pleca nici la un drum lung si nici nu as juca la casino in aceste date. Mai am mici ghinioane, gen ratez autobuze ori metrouri de sub nas, ma controleaza 3 controlori intr-un singur troleu, chestiuni minore. Tocmai d-aia imi iau masuri de precautie: pe data de 13 plec cu 15 minute mai devreme decat in mod normal. Uneori nu fac asta si-mi asum intarzierea. Stiu ca voi intarzia, fix precum politistul care vede o coaja de banana si exclama A dracu’ viata, iar voi cadea. Asa si eu pe data de 13 daca am plecat la timp: iar intarzii.

Ghinion

Totusi, n-as da niciodata vina pe ghinion in cazul infrangerilor majore. A explica totul prin ghinion denota o grava lipsa de responsabilitate. Sunt superstitios, unele superstitii par absurde pentru cei din jurul meu, dar sunt intr-o limita acceptabila. Astept sa-mi spuneti, acum, si superstitiile voastre. Si, mai ales: cand ati exclamat ultima oara GHINION! Salutari NOROCOASE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Ghinion

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !