Ghiduri tv

Scrisesem mai demult (nu mai caut link-ul, parca prin deplasare pe undeva) un articol legat de ziare. Care ziare au o calitate din ce in ce mai slaba. Scad vanzarile, scade si calitatea. Eu comparam ziarele de sport de acum multi ani cu ziarele de sport de acum. Diferenta e enorma, motivele sunt certe.

Printre alte lucruri pe care dadeam banii pe vremuri erau si ghidurile tv. Nu as fi scris despre asta daca nu as fi vazut la Chinezu un articol pe tema asta. El vorbea de ghidul ala de la tv. Sunt unele posturi care au un ghid, caracterizeaza un film. Eu insa m-am gandit la ghidurile tv ca reviste, care se gasesc. Nici nu mai stiu care sunt alea.

Si imi vin in minte:
– suplimentele tv ale ziarelor, in special al tabloidelor, care erau frumos colorate;
– dar si revistele specializate, gen ProTv Magazin ori Tv-mania.

De ultimele doua nici nu stiu daca mai apar. Si cine mai scrie in ele.

Si stau sa ma gandesc: cine ar mai cumpara acele reviste/suplimente? In mod logic, cei care nu au internet. Cel mai probabil, oameni in varsta. Pentru a cumpara acele suplimente tv trebuie sa indeplinesti 3 „calitati” (dupa mine):
– sa te uiti la tv constant (altfel, de ce dracu’ ai avea nevoie de un supliment tv?);
– sa nu ai internet;
– sa ai bani disponibili pentru a-i da pe asa ceva.

E adevarat, exista si varianta prezentata de Cristi, cea cu ghidurile online. Rezultatul este lesne de anticipat, iar motivul e simplu: a scazut tirajul, a scazut bugetul, a scazut si calitate. Si, sa recunoastem: calitatea publicului. Trebuie sa vorbesti pe intelesul publicului tau. Luati cateva bloguri cinefile si puneti-va intrebarea daca ar intelege ceva un nene de 60 de ani din acele cronici? Cel mai probabil nu. Deci cine se duce la o revista de genul (ori la ghidul tv de pe televiziunea unei firme de cablu)? Un om care vorbeste pe limba publicului sau. Fie voit, fie pentru ca asta e exprimarea lui. Ceea ce e cam tot aia. Pentru ca si daca esti in prima categorie, dupa un timp, ramai asa. E un proverb romanesc, va dati voi seama singuri care…

Altfel, dintre utilizatorii de INTERNET, exista oare cineva care cumpara acele reviste? Ori care baga-n seama acele recomandari? Eu CRED ca nu, dar astept sa fiu contrazis.

Cam atat am avut de spus. Salutari BLOGOSFERICE tuturor ­čÖé

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !