Ghenbeng

Ghengbeng

 Ghengbeng

Am vazut in urma cu cateva saptamani, la Teatrul InCulise, spectacolul Ghenbeng. In continuare va voi spune cateva idei despre acest spectacol:

1. Este un spectacol format din mai multe scenete. Fiecare sceneta,in sine, este extrem de amuzanta. Intre ele nu este nicio legatura, nu incercati sa gasiti vreuna. Sau, cine stie, poate voi veti gasi 🙂

2. Spectacolul NU are regizor. Este facut de actori in intregime. Nu e prima oara cand vad un spectacol fara regizor, primul exemplu care-mi vine-n minte este Breaking Up, care se joaca la Green Hours. Actorii si-au ales, in consecinta, rolurile si scenetele care li se potrivesc cel mai bine.

3. Un mic #spoiler: daca ati vazut spectacolele Teen Media, sa stiti ca TOATE scenetele sunt de acolo. Nu inseamna ca daca le-ati vazut nu mai trebuie sa le vedeti. Acum ele sunt jucate de actori profesionisti. Cum actorii fac aproape totul, multe va vor parea extrem de diferite.

4. Evoc doar una dintre scenete, printre preferatele mele: un profesor de romana si cu nevasta. El tot repeta obsesiv: DACA ma vei parasi, viata mea se va sfarsi. Tot explica nevestei ca acesta este conditionalul. Apoi isi baga iarasi nasul in ziar. Cum se va termina va las pe voi sa vedeti.

Poza este fix din sceneta de care va ziceam
Poza este fix din sceneta de care va ziceam

5. Nu inteleg cum e cu indicatoarele tip +16 ori +18 la teatru. In cazul filmelor este o comisie nationala, in cadrul CNC, care pune astfel de etichete. In cazul de fata, Ghenbeng are +16. Habar n-am de ce un pusti de 14 ani nu ar trebui sa vada acest spectacol. Personal, il consider mult mai educativ decat multe filme care, oficial, au AP ori 12 in coltul ecranului.

Teatrul InCulise urmeaza sa se mute, in ianuarie, acest spectacol, ca de altfel multe alte spectacole NOI, urmand a se juca in noua locatie. Noua locatie se cheama Cooper’s Pub, iar mai multe detalii puteti gasi pe pagina lor de facebook.

Ghengbeng este, per total, un spectacol extrem de amuzant. Este un colaj de scenete din viata de zi cu zi, extrem de bine si de realist jucate. Desi pe afis scrie altceva, eu as merge la el si cu minori. Este pentru toata familia, cu totii il vor gusta si vor aplauda indelung la final.

Bloggerii prezenti la Avanpremiera Ghengbeng
Bloggerii prezenti la Avanpremiera Ghengbeng

Despre Ghengbeng au mai scris Raluca Uluiteanu si Andreea Mihai. Salutari TEATRALE tuturor!

2 thoughts on “Ghenbeng

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !