Gel contra durerii

– Auuuu, ma doare piciorul! Am nevoie de un gel contra durerii!
– Nu mai da cu geluri d-alea, NU te vindeca!

Pana nu demult a circulat acest mit. Nu stiu de unde a pornit, poate de la diversi medici. Cica e bine sa te doara, sa stii ca te doare, sa stii ca ai probleme acolo. Durerea este un semnal, daca nu te-ar durea nu ai cunoaste unde e problema.

Daca ai piciorul rupt si tu iti continuu calmante? Ce, esti fotbalist si trebuie musai sa joci? Mai stai si acasa. Ori la spital.

Aparuse, ulterior, mitul bolilor de piele. Cica faci boli de piele daca te dai cu gel contra durerii. Cum sa te dai cu otravurile alea? Iti distrugi pielea…

Un alt mit, la fel de periculos, este acela cu creatul dependentei. Nu te da pentru cea mai mica durere, ca apoi cand te va durea mai rau nu mai ai ce sa faci.

Faza cu calmantele e valabila atunci cand te doare capul ori burta. Da, cauzele pot fi diverse si nu trebuie sa le maschezi. Cum faceam eu, cand eram mic, fiind suspect de apendicita. Atunci da, calmantele trebuiesc evitate pana la identificarea cauzei.

Totusi, calmantul, daca este anti-inflamator, s-ar putea chiar sa vindece. Ori sa amelioreze. Aspirina face bine la raceala. Iei azi una, maine una, poimaine s-ar putea sa nu mai faci febra. Paracetamolul la fel. E drept, pot face rau daca sunt luate in exces. Dar si daca bei apa prea multa s-ar putea sa incepi sa te simti rau.

In cazul gelurilor situatia sta la fel. Un gel contra durerii nu doar ca elimina durerea, dar amelioreaza oarecum. Nu in cazul unui picior rupt, acolo solutia este alta, insa in cazul unor luxatii este clar util.

Sindolor gel este ultimul despre care am auzit eu. Ca orice medicament, are recomandari, insa are si contra-indicatii. Contra-indicatiile nu trebuie confundate cu „face mai mult rau”. Orice medicament poate produce alergii anumitor persoane. Unii au alergie la produse pe care noi, ceilalti, le consumam zi de zi.

De ce trebuie sa folosim un gel contra durerii? Pai eu as evita sa ma doara piciorul ori mana toata ziua, pentru a putea sa-mi vad de activitatile zilnice. Nu mi-ar conveni sa ma gandesc tot timpul la durere, sa nu ma pot deplasa corespunzator ori sa fiu atent sa nu fac miscari bruste. Nu sunt eu atat de sensibil, insa uneori este absolut necesar. Iar un gel contra durerii nu trebuie sa lipseasca din nicio casa. Nu stii niciodata cand ai nevoie de el. Salutari NEDUREROASE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Gel contra durerii

  1. Pingback: Gel contra dureriiBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !