Gaudeamus 2012

Am fost la Gaudeamus 2012. Stiti voi, targul ala de Carte unde studentii au intrare libera. Pentru ca mi-am obisnuit cititorii cu impresii, hai sa vedem pe scurt ce s-a intamplat p-acolo:

1. Coada imensa la Humanitas. Nu stiu ce carte se lansa, dar vorbea Plesu. In spate, Liiceanu. Uneori am impresia ca unii se duc la Gaudeamus doar pentru a merge la standul Humanitas.

2. Dupa Hertha Muller si Mario Vargas Llosa, anul asta e randul chinezului Mo Yan. Totul la Humanitas. Care avea o reducere de fix 5 lei. Bravo lor.

3. Chestie ciudata la Nemira (am tot scris de ei la Super-Blog). Cautam si eu Jocurile Foamei. Intai vad cartile grupate, toate 3. Pretul era de 137 de lei. Cica e deja redus. Si scria mare reducere 45%. Nedumerire. Vad apoi separat cartile, fiecare era 45 de lei. Dar era pe 2+1, adica ar fi facut 90 de lei in total. N-am inteles nimic. Oricum nu le-am luat. Desi parca le-as citi. Mi-e pofta de … Jocurile Foamei.

4. La Tritonic era lansare. Nu stiu a cui. Vorbea tizul meu, fostul presedinte Emil Constantinescu. Langa el, Bogdan Teodorescu. Lumea adunata ca la urs (sau ma rog, ca la tap). Chiar nu mai conta cartea lansata.

5. Cica azi fu si Nea Nelu p-acolo. A fost lansarea lui Adrian Nastase, o carte scrisa din inchisoare. Ma rog, a venit Andrei, baiatul. Nu am vazut unde si cum, dar tot ce se poate.

6. Pe randul de sus, ca de obicei, editurile universitatilor. Anul asta mai multe ca niciodata. Universitatea din Bucuresti cica e cea mai smechera, are 2 edituri.

7. La editura Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir era la stand un fost profesor d-al meu, Ionut Ciutacu. Salutari si pe aceasta cale. De remarcat acest lucru, pentru ca anii trecuti nu vazusem profesori p-acolo. Sau poate erau, dar nu de la drept. Posibil.

8. La Universitatea Bioterra standul era doar pentru pliante. Nu scria EDITURA UNIV, ci UNIVERSITATEA BIOTERRA.

9. La comunicare.ro erau pliante cu … ADMITERE 2012! Pe bune, se mai face admitere la SNSPA?! In noiembrie-decembrie?!

10. Coada mare la Editura Fundatiei Romania de Maine. Am remarcat aici absenta pliantelor cu Universitatea Spiru Haret. Anul trecut erau. Altfel, se scot carti bune la acea editura, nimic de zis.

11. La o editura mica, probabil crestina (nu stiu daca ortodoxa sau nu), o carte mi-a atras atentia: CAROR SFINTI SA NE RUGAM! Probabil aceasta carte este dedicata managementului timpului si ne ajuta sa nu ne rugam DEGEABA unui sfant care nu ne poate ajuta si care doar ne-ar trimite „la biroul alaturat”. Oare la ce editura o fi fost cartea asta atat de importanta?

12. Anii trecuti luam carti pentru drept de la targ. Anul asta, de la Gaudeamus 2012 nu am luat nimic juridic.

13. Punct lasat intentionat si americaneste liber, nu e bine sa abat asupra nimanui blestemul cifrei 13.

14. Am luat cartea Concediaza-ti seful. Blogul il stiam, am si scris un guest-post la el. Si culmea, la NetCamp am si cunoscut pe autor. Daca as fi fost inainte la Gaudeamus 2012, as fi primit si un autograf pe acea carte. Necorelare…

15. La editura Economica 3 carti despre fotbal scrise de Constantin Anghelache. Pe vremuri mai citeam asa ceva. Acum am zis ca-s prea scumpe, nu m-am indurat sa le cumpar. 25, 28 si 28 de lei. Daca era sa cumpar, le cumparam pe toate.

16. Alta carte cumparata: Umorul oamenilor celebri. E cu citate, asa cum imi place mie.

17. Si inca una: o minte sclipitoare. Adica cea dupa care s-a facut filmul cu acelasi nume (A beautiful mind). Urmeaza s-o citesc.

18. Revin la Humanitas: astia or avea exclusivitate la Coelho? Se vinde in draci acest autor.

19. La iesire, ca de obicei, coada la gogosi. Din alea cu branza si marar. S-au scumpit: acu-s 3 lei. Si am baut si o braga. De obicei braga beau la Slatina, „la turci”. In Bucuresti nu mai bausem pana acum. Asta de o baui fu mai tulbure ca de obicei. Dar acelasi gust. Recomand tuturor celor care nu au baut inca.

20. Erau de toate afara: specialitati porcesti, vin fiert, miere, zacusca, gem, specialitati de oaie, branzeturi de toate felurile, cozonac secuiesc… Dar lipseau micii. Unde plecara oare mititeii?

21. Revin la carti, ultima remarca: destul de multe carti cu si despre pisici negre. Adica cu ele insemnand ca le aveau in titlu.

22. Si ultima remarca despre oameni: prea multa lume in violet. Mai nou, violetii sunt oamenii poporului. Da, mi s-a spus ca daca ma mai imbrac in mov fac reclama lu Danut. Asa o fi.

Salutari CULTE tuturor!

One thought on “Gaudeamus 2012

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !