Garduri. Arhitectura urbana.

Dupa cum stiti eu stau la bloc. Dintotdeauna am stat la bloc si probabil acest lucru nu se va schimba in urmatoarea perioada. E adevarat, mi-as dori sa stau undeva la curte. Sa am o casa a mea, o curte. Sa am spatiu. Este un deziderat pentru care trebuie sa muncesc. Culmea insa: am cativa amici care stau la curte si nu toti sunt atat de incantati de idee. Unii s-ar muta inapoi la bloc, altii zic ca e mai bine la curte.

NU voi discuta aici avantajele ori dezavantajele statului la curte. Este opinia fiecaruia. Voi discuta acum despre garduri. Da, despre garduri.

Si o sa va spun o chestie legata de al meu bunic. El are multe pareri, de obicei contrare. Ar vrea sa dea sfaturi tuturor. De fiecare data cand treceam cu el printr-o zona cu case imi zicea: UITE CE GARD ARE ALA, UITE-TE LA GARDUL ASTUIA. Pe el il enervau 2 lucruri:
1. Gardurile mari, de beton, care nu te las sa vezi ce are omul inauntru. NU intelegea ce ar avea omul de ascuns. Si oricum, nu parerea omului ar trebui sa conteze. Ar trebui obligat. La gardurile inalte el are tot timpul expresia E ZID CHINEZESC. De ce asa inalt, de ce sa nu vezi prin el…
2. Il mai enerveaza si faptul ca gardurile sunt diferite. Ca nu este o arhitectura uniforma. Unul il are de 2 metri, altul il are de jumatate de metru. Unul il are mov, altul il are rosu.

Cu al II-lea argument sunt de acord. Aveam ceea ce se cheama un PLAN URBANISTIC GENERAL (in diverse denumiri: PUM, PUZ etc…), dar cine-l respecta. Si ce prevede exact acesta? Pe bune: mi-as dori sa pot merge pe o strada si sa admir faptul ca este o arhitectura specifica acelei strazi.

Cu primul argument nu sunt insa de acord. Nu as vrea, dar deloc, sa vada cineva ce fac eu la mine-n casa. Nu d-alta, dar daca ar putea vedea ce fac nu mi-ar mai vizita blogul :))

Discutia cu bunicul meu am avut-o constant. Cand eram mic si ma plimbam cu el (si prin Bucuresti si prin Slatina) imi zicea constant asta. Daca ar fi fost sa numar… Acum insa discutia mi-a revenit in minte atunci cand am dat de acest site. Garduri cumparate de pe net. Vi se pare ciudat si absurd? Mie nu. Nu stiu daca as lua de la ei, dar as arunca un ochi fie si doar sa vad comparativ pretul la ei.

Salutari BETON tuturor ­čÖé

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !