Gardienii Galaxiei

Gardienii Galaxiei

 

 

Am vazut miercuri seara, la IMAX, ultima productie Marvel, Gardienii Galaxiei. Cum eu NU fac recenzii (numite, uneori, review-uri, pentru ca ne-am englezit definitiv), voi da in continuare 10 repere legate de acest film. Asadar, in continuare voi spune ce am observat eu, la ce m-am gandit si la ce sa fiti voi atenti:

Alaturi de un cioban galactic 🙂

1. Titlul m-a dus cu gandul, ca de obicei, la fotbal. Gardienii Galaxiei puteau fi fundasii lui Real Madrid.

Ioana este printre cei mai mari fani Marvel din Romania 🙂

2. Marvel pregatesc o echipa de rezerva. Ca sa ramanem in domeniul fotbalului, titularii, Avengers, se pregatesc pentru Champions League, acum fiind randul rezervelor sa iasa la rampa. Astept, fara nicio urma de ironie, momentul in care vor aparea in acelasi film Gardienii Galaxiei si Avengers. Nu ar iesi un film deloc rau.

Alaturi de Ioana si Ioana Raluca, doua bloggerite galactice 🙂

3. Trailerul filmului imi dadea impresia ca voi vedea o parodie de film. Nu ceva de rau, ma gandeam la o comedie inteligenta, una in care Marvel si-ar autoironiza cateva personaje. Sa va arat trailerul, sa-mi spuneti daca si voi va ganditi la acelasi lucru:

Filmul este, din punctul meu de vedere, mult mai serios decat pare. Sau, ma rog, isi propune sa fie. Amestecul este unul digerabil, insa nu stiu cat de indicat este ca produsul sa fie altceva decat indica eticheta.

Si blondele pot fi galactice 🙂

4. O vedem pe Zoe Saldana in verde. Pare mai umana decat in albastru. Si mult mai sexy.

5. Ca in toate filmele Marvel, spectatorii sunt invitati sa ramana pana la final pe scaune, existand o scena post-credits. Scena va fi inteleasa doar de fanii Marvel, facandu-se referire la PRIMUL film scos de Marvel. Nu zic mai multe, desi am cam zis destule 🙂

Flavius – un tatic galactic 🙂

6. Este si un tribut adus Walkman-ului (cel cu caseta, adica cel original). In plus, ne sunt redate cateva melodii foarte bune ale anilor 70. Cei nitel mai in varsta vor gusta mai mult decat cei din generatia mea acele melodii.

Mai foloseste cineva casete? 🙂

7. Efectele 3D au fost bune, insa filmul a fost indeajuns de putin obositor incat sa nu resimt randul 3, pe care m-am aflat. La IMAX uneori este greu de vazut un film si in randul 4. Este un avantaj al filmului faptul ca are efecte bune, insa nu este obositor. Deloc obositor.

8. Recomand cateva articole din blogosfera despre acest film: Angela, Ioana, Raluca, Laura & Onut, Ovidiu Eftimie, Malaezu, Flavius si Andrei.

9. I am Emil. Pardon, I am Groot. (pentru cine nu stie, mergeti sa vedeti filmul; la filmari cica Vin Diesel a zis replica aceasta de peste 1.000 de ori). Priviti-l in clipul de mai jos zicand I am groot in mai multe limbe 🙂

10. Gardienii Galaxiei ajung in Romania prin intermediul Cineforum. Pe tot parcursul articolului am alternat pozele din film cu pozele facute de mine la avanpremiera. Sunt galactic si-mi sta bine printre galactici 🙂

Salutari GALACTICE tuturor si mergeti sa vedeti Gardienii Galaxiei! Mie unul mi-au lasat o impresie buna 🙂

Comments

comments

3 thoughts on “Gardienii Galaxiei

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !