Garantie. Service.

Nu stiu cati dintre voi ati dus vreodata la reparat vreun produs electronic. Unii nici macar nu stiu pe unde se afla posibilul service. Sa va dau cateva exemple personale sau auzite de mine:

1. Am avut un aparat foto Canon. M-a tinut 2 ani si un pic. Am facut tona de poze cu ea (era compacta, nu le-am avut niciodata cu camerele profesioniste). La un moment dat pur si simplu a murit (pozele ieseau super-luminate). Am fost cu ea la service, acolo foarte calmi: da, costa 200 de lei sa-i schimbam obiectivul. O camera noua, model mai bun, era cam 300 de lei. Am aruncat-o pe undeva prin casa. Asta e la capitolul service inutil.

2. Mi-am luat laptop nou (de pe care scriu acum). Si-a luat si un amic laptop. Il intreb cat are garantie la el. Habar n-are. Zice ca nu-l intereseaza. Oricum nu i se va strica. Iar daca i se strica nu va fi ceva care sa fie inclus in garantie. Deci de ce l-ar interesa?

3. Un amic isi luase un telefon. Aparusera dual-sim-uri de la Motorola. Si-a luat modelul cu touch-screen. Dupa vreo 3 peripluri prin service a renuntat la el. Or face Motorola telefoane bune, dar la dual-simuri nu se pricep. Dar service-ul a fost oarecum util: rezolva problema pe o perioada scurta de timp.

4. La monitor, la tastatura, la mouse si la alte alea service-ul este cu adevarat inutil. Monitorul moare dupa un anumit timp, uneori fix dupa ce s-a terminat garantia. Deh, riscurile meseriei.

5. Acum va zic ceva ce am auzit si ce n-am patit: la multifunctionale este destul de naspa service-ul. Intai si intai ca nu prea se strica foarte multe chestii „din senin”. Poate ramane foaia blocata, poti s-o scoti tu cu forta si atunci nu stiu ce mai strici, poti sa incarci necorespunzator cartusul si alte alea. Nu iti va repara nimeni in service multifunctionale prost intretinute ori stricate din vina proprietarului.

Indiferent de produs, atentie unde aveti service -ul: uneori duceti produsul la magazinul de unde l-ati luat. Alteori trebuie sa-l duceti la firma producatoare. Iar unele firme au un singur service in toata tara si nu stiu cat de comod e sa trimiti din Timisoara pana-n Bucuresti. Asa ca atunci cand cumparati produse electronice e bine sa va interesati si de garantia lor.

Salutari CU TERMEN DE GARANTIE tuturor ­čÖé

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !