Garajul este casa masinii tale!

casa masinii tale garaj argintiu

Putina lume vede garajul drept casa masinii. Si chiar daca o vad astfel, putini ii constientizeaza importanta, valoarea. Considera ca garajul este o fita, este ceva fara de care se poate trai.

Fix din acest motiv vedem in fata blocurilor de garsoniere tot felul de masini scumpe, de fite. Multi oameni reusesc sa bifeze dintr-un foc 3 chestii negative: isi bat joc de banii lor, isi bat joc de masina (pe care o desconsidera grav, desi chipurile o iubesc, este aproape copilul lor) si  si vor sa arate ceea ce nu sunt. Romanii au o expresie corecta: pui caruta inaintea calului.

Sunt garaje construite sub blocuri, unele blocuri fiind construite nu dupa 90, ci inainte, deci avem destule exemple pozitive. La mine la Slatina, blocul in care au locuit bunicii mei era astfel proiectat. Nu erau garaje pentru toate apartamentele, asta este adevarat, dar cine nu s-a zgarcit si a vrut sa-si tina masina pentru mai mult timp si-a cumparat si garaj. Exista in multe parti asa numitele parcari permanente acoperite, un fel de garaj comun, colectiv. O idee buna pentru blocurile foarte-foarte inalte, unele de peste 10 etaje.

Din pacate, la noi a aparut o noua moda, in sens invers: sunt oameni care si-au facut casa la curte, fara sa se gandeasca si la garaj. Unii chiar prefera sa aiba magazie, adica un loc special dedicat sculelor, dar nu si garaj. Vedeti in multe locuri cartiere de vile unde masinile stau frumos afara, in fata casei. Bineinteles ca vorbim si de snobism, caci vecinii trebuie sa vada ce masina ai, nu avem cum sa excludem asta. Dar chiar si acest snobism, in cazul in care el exista, este generat de aceeasi cauza: naivitate combinata cu prostie. Ai o masina, tii la ea, investesti in ea bani si suflet, dar nu te gandesti cat de mult ii prelungeste viata un garaj.

Revenind la comparatia facuta mai sus, masina este ca un copil pentru unii, mi-am adus aminte de o chestie legata de copii. In tarile dezvoltate (occidentale, in special nordice), atunci cand te gandesti la un copil iti pui si problema spatiului locativ. Suedezilor li se pare absurd sa stea 3 oameni intr-o garsoniera, parand absurda inclusiv ideea ca 3 persoane sa locuiasca in 2 camere. Faci un copil doar daca ai ori iti permiti sa locuiesti intr-un apartament de 3 camere. Daca vrei 2 copii trebuie sa ai 4 camere. Asta inseamna sa te gandesti la copil, la bunastarea lui, la fericirea lui: sa te gandesti si la minima lui intimitate.

Pastrand, deci, comparatia, de ce te gandesti sa iti masina fara ca ea sa aiba o camera a ei? Casa masinii tale este garajul. Da, este garsoniera in cele mai multe cazuri, caci majoritatea familiilor, desi nu toate, au o singura masina. Daca tii atat de mult la masina ta, de ce o lasi abandonata in fata blocului? De ce nu te gandesti ca ea sta in frig ori in canicula? Te gandesti la ea ca la copilul tau doar atunci cand faci liniute ori cand auzi sunetul melodios al motorului, insa refuzi sa te gandesti la ea cand e viscol si tu stai in casa, la caldura? Nu cumva e ceva gresit in asta.

Da, pot accepta faptul ca masina e ceva util, ca multi atat isi permit: un apartament minuscul la bloc si o masina, cat mai ieftina eventual, in parcarea din fata blocului. Pot accepta asta, nu pot injura un om doar pentru ca e sarac. Saracia nu e o rusine, snobismul si prostia da.

Si credeti-ma, exista solutii dintre cele mai diverse: au aparut in spatele blocurilor diverse garaje metalice, facute pe terenuri altfel nefolosite. Poti construi garaje chiar si undeva mai departe, cunosc cazuri in care masina se afla chiar la 1km distanta. Cand ai nevoie de ea te duci pana acolo, o aduci in fata blocului sa-ti cari bagajele si o parchezi inapoi in garaj.

Si, atentie, nu vorbim musai de garaje moderne, scumpe, de fite. Nu zic ca trebuie sa faci un garaj care sa se darame la primul cutremur ori la o furtuna puternica, ideea este, insa, ca un garaj nu este ceva scump. Ceva ce nu-ti poti permite. Si, spre deosebire de masina, nu il schimbi la fiecare 5 ani. De fapt, aici este cheia: o masina tinuta in garaj va trai mai mult, deci per total veti face economie, nicidecum nu veti iesi in pierdere.

In cazul meu, caci imi veti reprosa ca nu am masina, spun urmatorul lucru: imi voi lua atunci cand mi-o voi permite. Si voi avea grija de ea, nu imi voi bate joc de ea. De ea, adica de banii mei.

In cazul in care doriti sa va faceti un garaj si aveti si unde sa vi-l construiti, puteti apela cu incredere la cei de la garajemetalice.ro. Cel din poza este un garaj din tabla 3,5x6M argintiu. Este, dupa cate vad, printre cele mai ieftine garaje disponibile, pretul dovedind faptul ca nu este deloc scump sa ai garaj. Cei de la GarajeMetalice transporta si monteaza GRATUIT pe toata suprafata Romaniei si, in plus, tot gratuit, garajul poate fi personalizat conform gusturilor si preferintelor proprii. Apelati cu incredere la ei.

Iar in loc de concluzie, va rog doar sa tineti minte titlul: garajul este casa masinii tale. Daca-l tineti minte pe acesta, poate candva il veti si pune-n aplicare. 

 

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !