Gala Masca 25

Gala Masca 25

 

 

Va anuntasem deja ca urmeaza sa merg la Gala Masca 25. Cu o mica intarziere, trebuie sa va spun ce s-a intamplat la aceasta frumoasa gala. Va zic, pe scurt, ce s-a intamplat la aceasta gala.

Masca 25

Intai si intai, gala a fost UNICA. Din acest motiv anunt din start ca NU am cum sa fac spoiler. Iar faptul ca e unica iti dadea o anumita stare de bine. Ai fost la un eveniment unic la care nu au participat foarte multi.

Da, partea a doua, care face parte, de fapt, din farmecul Teatrului, este data de numarul de persoane. Teatrul Masca nu are o sala foarte mare, din acest motiv toate locurile sunt aproape de scena, dar iti da si senzatia ca esti important. Doar tu si alte cateva zeci de persoane ati fost prezenti la eveniment, nu tu si alti o mie. E o mica diferenta.

Gala Masca 25

Spectacolul, in sine, a fost un colaj din mai multe spectacole ale teatrului. Majoritatea se jucau acolo, in fata ta, dar erau si inregistrari video cu spectacole mai vechi, de la inceputurile teatrului. Nu aveam cum sa-mi aduc aminte, dar prezenta acelor imagini de arhiva era confirmarea faptului ca Teatrul Masca nu mai este un copil. Este un teatru MATUR, avand acum un sfert de veac.

IMG_2282

Iar ultimul lucru pe care vreau sa-l spun este faptul ca fiecare sceneta era prezentata de catre fondatorul teatrului, Mihai Malaimare. Director fondator, actor, regizor si, duminica seara, prezentator 🙂

IMG_2053

A fost o atmosfera de sarbatoare, dar si momentul readucerii in memorie a spectacolelor vazute la Masca. Mi-am amintit de Scapino, mi-am amintit de Flecarelile Femeilor, insa mi-am amintit si ca iar am ratat Comedia Erorilor. Totul s-a terminat cu Parapanghelos, un spectacol care ne arata cat de actual este astazi Alecsandri.

Mihai Malaimare

Cam atat despre Gala Masca 25. Voi reveni cu un articol-sinteza despre chestiile misto pe care le are acest teatru. Pe romaneste, DE CE e bine sa mergeti (si) la Masca. Atentie, nu voi zice NICIODATA ca Teatrul X este superior ori inferior teatrului Y. Va voi spune, doar, ce ratati daca nu vizitati si Teatrul Masca. Pana atunci, insa, salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Gala Masca 25

  1. Pingback: Gala Masca 25Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !