Gaitele la Teatrul Metropolis

Gaitele la Teatrul Metropolis

 

Nu stiu daca v-am mai spus, dar mie NU imi place sa citesc cronicile unor spectacole pe care NU le-am vazut. Pe langa teama de spoilere, mai este si problema ideilor preconcepute cu care m-as putea duce la un spectacol. E drept, recunoscand asta imi dau singur cu firma in cap: asta inseamna ca ar trebui sa vedeti spectacolul X si abia apoi sa cititi articolele mele.

Sa nu mai lungim vorba si sa ajungem la ce voiam sa zic: am fost duminica seara la Gaitele, in regia lui Dan Tudor, la Teatrul Metropolis. Un spectacol exceptional, cu niste actrite absolut minunate: Florina Cercel, Ileana Stana Ionescu si Rodica Popescu Bitanescu. Mi-a placut mult, sala era plina, publicul a savurat spectacolul. Toata lumea multumita. Mai putin criticii…

Gaitele Poster

Ma apuc sa citesc acum cateva cronici. Sa vad ce au mai zis si altii despre spectacol. Si ce observ? Au dat de pamant cu spectacolul, aproape ca ziceau ca n-ar mai trebui sa se joace.

Partea trista este ca daca as fi citit aceste critici INAINTE fie nu as mai fi mers sa vad spectacolul, fie m-as fi dus cu idei preconcepute. Si, de multe ori, atunci cand te duci cu idei preconcepute singurul lucru pe care-l faci este sa bifezi (fie mental, fie chiar fizic, pe hartie) defectele vazute de altii. M-as fi dus, deci, chitit sa caut pete-n soare.

Este dreptul fiecaruia la opinie, si eu mi-am exprimat puncte de vedere mai controversate in alte randuri (in special legat de filme). Totusi, avand in vedere cat de mult mi-a placut, constat ce mare eroare as fi facut daca as fi sarit acest spectacol.

Povestea, aparent simpla, se invarte in jurul celor 3 surori gaite: Aneta Duduleanu, Zoia si Lena. Ele isi petrec cam tot timpul impreuna: joaca, pe bani bineinteles, carti, barfesc pe toata lumea, inclusiv una pe alta, se duc degraba la geam atunci cand trece un cortegiu funerar si, mai ales, vor sa controleze vietile celor din jur. Casa in care se petrece actiunea este a Anetei, casa in care, insa, inca mai locuieste una dintre fiicele sale, Margarita, alaturi de sotul ei Mircea. Certurile dintre ginere si soacra erau la ordinea zilei, Aneta avand tot timpul ceva de comentat la adresa lui Mircea. La un moment dat, insa, Aneta descopera ca Mircea o inseala pe fata ei. Cu cine o inseala Mircea si cum se termina totul va las pe voi sa descoperiti. Fara sa fac spoiler, va mai dau un singur indiciu: sunt multe mai multe personaje decat cele enumerate de mine. Pe site-ul oficial al Teatrului Metropolis, vedeti toate personajele si actorii care le interpreteaza.

Acum sa va dau si cateva review-uri: agenda.liternet.ro, Ileana Lucaciu (2 review-uri negative), KoolHunt, AtitudiniContemporane (2 recenzii pozitive). Recomand lecturarea acestor articole doar DUPA ce vedeti spectacolul de la Metropolis. S-a jucat, de-a lungul timpului, in foarte multe distributii. Uneori s-a numit Cuibul de Viespi. Inca se mai joaca la Odeon, cu o alta distributie. Nu am vazut celalalt spectacol, sa le pot compara, dar chiar as vrea sa-l vad. Citind distributiile, tind, insa, sa cred ca cel de la Metropolis este peste 🙂

Gaitele

Gaitele se va mai juca in aceasta stagiune la Teatrul Metropolis, insa luati-va bilete din timp, pentru ca este tot timpul cerere foarte mare. De exemplu, la urmatoarea reprezentatie, de luni, biletele sunt deja epuiazate. Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Gaitele la Teatrul Metropolis

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !