Functionarul destinului

Functionarul destinului

 

Sunt spectacole de teatru considerate utile si moralizatoare. Nu doar ca te regasesti in ele, dar ai si cate ceva de invatat. Exista, insa, unele spectacole din care, zic eu, poti invata chestii contraproductive. Nu inseamna ca acela a fost scopul lor, spun doar ca ele pot fi (si chiar sunt deseori) prost intelese.

Sa luam exemplul vietii de cuplu. Dupa 7 ani de mariaj, un cuplu a ajuns intr-un blocaj. El isi vede de serviciul sau si doar serviciu viseaza (cum a invatat el marketing, cum se descurca acolo). Ea se simte neglijata, opinia ei nu conteaza, ea este acolo doar pentru a-l asculta pe el. Acest cuplu este mort.

Afis Functionarul destinului

Deodata vine un cupidon, de nicaieri, o minune, care re-sudeaza relatia si care-i face pe cei doi sa se redescopere. Problema, in mod real, este ca acea minune nu prea vine. Cei doi, cumva, trebuie sa-si regaseasca singuri partenerul, sa-si regandeasca singuri atitudinea si sa faca ceva pentru ca acel cuplu sa functioneze din nou. Ideal ar fi ca fiecare dintre noi sa apeleze la Functionarul destinului ori de cate ori are nevoie. Sau macar ca Functionarul destinului sa vina in casa fiecaruia sa-i repare relatia.

Cate persoane nu fac nimic si asteapta o minune? Cate persoane cred ca lucrurile se vor rezolva de la sine?

Spectacolul explica de ce unele cupluri se redescopera brusc. Explica de ce un eveniment major strica pentru ca apoi sa repare relatia. Un eveniment exterior, venit din senin. Totusi, sa ne bazam oare exclusiv pe destin?

In alta ordine de idei, in contextul actual spectacolul poate fi privit si din alta perspectiva. La un moment dat Functionarul destinului ii zice ei: Azi o palma, maine … un cutit. Contextul il explica mai bine Mihai.

Functionarul destinului

Teatral vorbind, spectacolul Functionarul destinului este extrem de bine jucat. Toti actorii par a fi alesi in rolul perfect, fiecare potrivindu-se perfect in peisaj. In recomand, fiind un spectacol bun. De inteles fiecare intelege ce vrea ­čÖé Despre el a mai scris Raluca. Se joaca la Teatrul Nottara, un teatru care deja si-a deschis stagiunea (motiv pentru care ne bucuram nespus). E drept, lumea nu a aflat inca, sala fiind nedrept de goala la spectacol. Poate data viitoare va fi rasplatit cu o sala plina si cu un ropot sincer de aplauze la final. Salutari CINEMILE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Functionarul destinului

  1. Pingback: Functionarul destinuluiBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !