Frumusetea naturii inspira artistii. De ce nu si medicii?

Frumusetea naturii inspira

Frumusetea naturii inspira artistii: poetii scriu mai bine in si despre natura, pictorii se inspira si ei din natura, sculptorii sunt si ei influentati pozitiv, iar romancier ori dramaturg sufera acelasi fenomen.

Gandindu-ne la partea cealalta a baricadei, poeziile, picturile, sculpturile, romanele ori piesele de teatru despre natura sunt foarte apreciate de public. Sa citesti despre natura iti da o stare de bine, te incarca cu energii pozitive. Te imaginezi acolo, in mijlocul ei, ii simti parca mireasma, o simti prin toti porii.

Frumusetea naturii nu este doar de natura vizuala, caci nu doar VEDEREA unui peisaj te poate transpune acolo: un miros care iti aduce aminte de natura poate avea acelasi efect. La fel si-n cazul sunetelor, acestea fiind mult mai usor de reprodus.

Evident, aceasta transpunere este mai eficienta atunci cand este vorba de amintiri, atunci cand ai fost efectiv acolo, cand incerci sa reproduci ceva ce ai trait.

Trecand de la modul general la modul concret, eu am fost toata viata o persoana comoda. Iubesc natura, insa doar in vizita, ca sa zic asa. Nu am dormit niciodata in cort ori in rulota, nu sunt fanul urcatului pe munti, nu am cautat cazari prin paduri ori la verdeata. Nu sunt nascut in Bucuresti, ci la Slatina, insa sunt nascut in oras, sunt crescut la bloc, printre betoane, drept urmare natura este doar o pauza. Doar imi incarc bateriile in natura, nu imi propun sa traiesc pe termen lung in natura.

Emil Calinescu Frumusetea naturii Herastrau
Mersul in parc este cea mai facila vizita in natura pe care o poate face un orasean.

Totusi, mi-am pus deseori problema medicilor si tratamentelor complet nenaturale pe care le prescriu medicii. Din punctul meu de vedere, medicii romani sunt cei mai nenaturali medici din lume, efectele vazandu-se acum, in pandemie. Sa va explic pe propria persoana.

Cand eram mic, in generala si in liceu, mai ales in liceu, raceam foarte des. Cel putin o data pe an, daca nu de doua ori, ma duceam la medicul de familie, care medic de familie imi dadea DE FIECARE DATA antibiotic. Ma rog, eu raceam urat, febra mare, gat rosu, deseori cu puroi. Am facut la un moment dat complicatie la plamani, am facut tratament ceva mai indelungat. Eh, oricum, ideea e ca m-am indopat cu antibiotice cand eram mic.

Problema este ca aceste antibiotice s-ar putea sa nu-si mai faca efectul, caci si eu tot schimbat antibioticul, treceam de fiecare data la unul mai puternic.

Ca medicul meu de familie, pe care nu l-am mai vizitat de vreo 10 ani, sunt multi. Prescriu ceea ce stiu, nu altceva.

Ca raspuns (radical) la astfel de medici au aparut vracii naturisti, cei care trateaza absolut orice cu ceaiuri. Evident ca e absurd sa crezi ca un ceai, de orice ar fi el, te va vindeca de cancer, dar este la fel de evident ca trebuie sa bei constant ceaiuri si sa consumi constant fructe si legume.

Iar ca tratamente, pentru chestii usoare, raceli sau gripe, poti recomanda, tu ca medic, si chestii naturiste. De pilda, pastile si siropuri naturiste impotriva tusei.

In plus, mi s-ar parea util ca doctorii sa recomande si tratamente preventive pentru intarirea imunitatii, tratamente care nu ar interfera cu un eventual tratament impotriva racelii si gripei, daca intre timp te imbolnavesti.

Pentru ca va ziceam mai sus de naturistii radicali, ceea ce vedem in aceste zile cu oamenii care refuza sa se vaccineze este un efect nedorit. In plus, romanii au imunitatea facuta praf de atatea antibiotice, majoritatea dintre ele fiind prescrise de medici, deci nu luate aiurea.

Un amic mare iubitor de natura imi rezuma perfect situatia: frumusetea naturii inspira artistii, nu si medicii. Ultimii stau prea mult prin spitale si prea putin prin natura. Eu nu pot sa confirm acest lucru, dar presupunandu-l adevarat, nu pot sa nu ma intreb DE CE? Evident, nici la aceasta intrebare nu am un raspuns.

Frumusetea naturii inspira inclusiv bloggerii, caci acest articol este inscris in competitia Super-Blog 2021. Din pacate, editia aceasta nu voi fi finalist, insa aceasta proba era prea refuza ca sa nu scriu pentru ea. Am fost prea inspirat de natura, ca sa zic asa ­čÖé

Comments

comments

3 thoughts on “Frumusetea naturii inspira artistii. De ce nu si medicii?

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !