Frumoasa aventura a ursilor panda

Frumoasa aventura a ursilor panda

povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt

Pana acum, la Teatrul In Culise, vazusem spectacole vesele, pline de voie buna. Atmosfera era prietenoasa, plina de voie buna, berea accentua acea stare. Si pentru ca se spune ca prima impresie este cea mai importanta, trebuie spus ca primul meu contact cu Teatrul InCulise a fost la spectacolul Spectatorul Condamnat la Moarte. Tipul de spectacol la care razi de la un capat la altul si care-ti ramane intiparit in minte. Este, pentru mine, spectacolul-etalon al teatrului InCulise.

Am fost, ulterior, la aproape toate spectacolele de la acest teatru. Am vrut de vreo 4 ori sa merg la Frumoasa aventura a ursilor panda. De fiecare data intervenea altceva (alt film, alt spectacol de teatru) si nu mergeam. Incepusem sa cred in „vraji”: cineva nu-si doreste ca eu sa vad acest spectacolursii panda FUG de mine

Incep sa cred ca astrele au jucat in favoarea mea. Spectacolul este, in sine, unul trist, de reflectie. Este bine realizat si bine jucat, insa parca nu mi-as fi dorit ca el sa-mi faca prima impresie despre un local si despre niste actori.

Avem parte de o calatorie pe taramul de dincolo.

„Vreau sa ma trezesc din somn intr-un pat de femeie frumoasa
Sa miroasa a mar si a zor si a tot ce-i mai bun intr-o casa”

El (Stefan Nistor) se trezeste alaturi de ea (Cosmina Soare) si fac un pact: vor petrece impreuna 9 seri. Femeia pare a fi intruchiparea diavolului, pactul este unul simbolic, cu diavolul. Ea ar putea fi, la fel de bine, moartea, el facand un pact simbolic cu moartea. Cifra 9 este una simbolica, sufletul trebuind sa treaca prin 9 ceruri inainte de a intra in eternitate. 9 nopti in care ei ajng sa se cunoasca, dar in care raman straini. Isi dau intalnire in lumea reala: „cand tu vei fi un urs Panda la gradina zoologica din Frankfurt, am sa vin sa te vizitez”.

Spune „a” ca si cum ai spune ca ma iubesti
Spune „a” ca si cum ai spune …

Nu conteaza neaparat ce zici, ci cum zici. Vi s-a intamplat vreodata sa fiti tradati de TONUL pe care ati spus-o. Uneori tot ce spuneti este irelevant, singurul care conteaza este tonul. Exercitiul acela cu A il puteti face si voi, acasa, alaturi de oricine. Sunt curios ce va iesi.

Frumoasa calatorie a ursilor Panda
povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt
de Matei Visniec
Teatru In Culise
Regia: Cristian Bajora
Regia tehnica: Bogdan Ionescu
Distributia: Cosmina Soare, Stefan Nistor, Maria Popovici, Laura Marin, Alexandru Banciu, Bogdan Stanciu
Saxofonist: Sofian Miron

Despre Frumoasa aventura a ursilor Panda au mai scris Claudia si Raluca. Spectacolul a fost vazut la Teatrul InCulise, insa se joaca si in LaScena cu aceeasi distributie. Se juca InCulise inca din vechea locatie, cand era usor modificat. De asemenea, se joaca si la Un Teatru, cu alta distributie si alta regia, pe baza aceluiasi text de Matei Visinec. De curiozitate probabil voi merge si acolo. Salutari TEATRALE tuturor!

One thought on “Frumoasa aventura a ursilor panda

  1. Pingback: Frumoasa aventura a ursilor pandaBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !