Guest – post – Reputaţia unui Freelancer

Eu sunt Beto Freelancer  şi am acceptat să scriu încă un guest post pe blogul lui Emil C. şi îi mulţumesc pentru găzduire. Şi dacă tot am început cu o paranteză, trebuie să spun că Emil are aprecierile mele pentru treaba asta cu guest posturile. A făcut o treabă bună!

Aşadar, cu această ocazie doresc să deschid un subiect care spre să vă placă, este vorba de banii făcuţi la tastatură. Ce părere aveţi despre asta?

Probabil unii fac bani buni pe internet, prin bloguri, poate unii încă nu ştiu că acest lucru este posibil, însă acest lucru eu îl văd din ce în ce mai popular. E bine sau nu, vă las pe voi să trageţi concluzii.

Bun, deci putem face bani din tastatură, scriem advertoriale, mai facem o reclamă, ne mai afiliem pe ici pe colo, dar oare se merită?

Câţi dintre voi lucraţi ca freelancer? Şi câţi dintre voi sunteţi mulţumiţi!

 

Eu zic că pentru efortul, munca depusă şi beneficiile căruia i se oferă unui client, preţurile sunt prea mici! Cel puţin asta e părerea mea. Unii lucrează mai scump, alţii vorba aia, de pomană, dar adevărata muncă eu cred că este atunci când vrei să îţi faci o reputaţie!

În cazul afilierii, pentru un comision mic, e o muncă mare pentru a convinge un vizitator să cumpere în urma recomandării tale.

Am întâlnit persoane cu principiul că sunt bani făcuţi la tastatură, deci nu te aştepta să te îmbogăţeşti! Nu, nu trebuie să ne îmbogăţim lucrând ca freelancer, chiar dacă lucrăm la o tastatură, tot muncă este şi cred că munca trebuie să fie răsplătită îndeajuns încât să fim mulţumiţi.

Crezi că reputaţia unui freelancer este importantă?

 

Cum spuneam mai sus, din punctul meu de vedere, adevărata muncă mi se pare că este pentru a clădi o reputaţie bună, care să fie dovedită atât printr-un portofoliu cât şi prin recomandările clienţilor mulţumiţi. Bineînţeles asta se aplică doar persoanelor care doresc într-adevăr să îşi ia această meserie în serios, indiferent de domeniu.

Ca exemplu, am văzut multe advertoriale sau articole sponsorizate care sunt publicate pe diverse site-uri sau bloguri, mai mult sau mai puţin bune, gen PR 3 care aveau 2-3 linkuri incluse pe ceva cuvinte cheie, dar în rest tot conţinutul era un mare dezastru. Înţeleg că ele sunt scrise doar pentru nea’ Google, dar ar trebui acordată atenţie şi cititorilor.

Eu dacă aş fi client aş refuza bloguri şi persoane de genu să scrie advertoriale. Până la urmă eu aş avea nevoie de clienţi pentru magazinul meu, pentru că asta mi-e intenţia, indiferent că vin prin Google sau alte metode, aşadar dacă plătesc un advertorial, ştiu că mă pot alege şi cu potenţiali clienţi care au o părere bună în urma recomandării unui blogger.

Nu confund, dar aşa mi se pare eficient, aşadar pot spune că reputaţia unui freelancer este în joc şi are un rol important.

Iar eu dacă aş fi client, aş fi de acord să plătesc mai mult un freelancer, pentru calitate, nu cantitate.

Părerea ta care este?

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !