Fragil

Fragil

 

Doua cupluri aparent prietene. Cei 2 sunt prieteni la catarama, unul pare intelectualul mai tocilar, care insa citeste mult, vrea sa dea la facultate (Sa se reapuce de ea) si este mai singuratic, celalalt este mai vulgar, mai putin cult, mai decis, mai aventurier in relatii si, uneori, mai violent. Cat de SIGURA este relatia lor de prietenie?

Cele 2 consoarte sunt si ele prietene bune. De altfel, de la barfa lor feminina porneste toata intriga spectacolului: Steph il paraseste pe Grig pentru ca aflase de la prietena ei cea mai buna despre o caracterizare ciudata pe care acesta i-o facuse (ai o fata comuna). Relatia lor se rupe, viata celor 2 schimbandu-se fundamental de atunci. De fapt, viata tuturor se schimba: cele 2 au o relatie din ce in ce mai rece si mai departata, iar cei 2 barbati ajung sa se certe si chiar sa se bata. Relatia de cuplu, de iubire, s-a dovedit la fel de fragila precum relatia de prietenie.

Spectacolul Fragil este dupa un text de Neil LaBute, unul dintre cei mai in voga scenaristi ai momentului. Este al doilea spectacol facut dupa un text de-al lui vazut de mine, primul fiind Niste fete (Care se joaca in mai multe variante, cu mai multe distributii). A fost la Teatrul Godot din Capitala.

Din pacate, in online sunt putine articole despre Fragil (or fi fost si pentru ca internetul este prea FRAGIL, au disparut), singurul gasit fiind pe vedetei TV Andreea Raicu. De aici am retinut urmatoarea fraza: „Cat despre Marin Grigore (in piesa are rolul unui baiat tipic de cartier), a facut unul dintre cele mai simpatice personaje antipatice pe care le-am vazut in ultima vreme.” Nu puteam exprima mai bine acest lucru 🙂

Fragil – regia George Dogaru (regizor al show-ului Mondenii; veti regasi cate un pic din umorul acelui show tv), cu Andreea Gramosteanu, Radu Iacoban, Marin Grigore, Mirela Zeta. Se joaca la Godot, un teatru care nu are vacanta. Il recomand pentru sinceritatea de care da dovada si pentru umorul brutal regasit in el. Un spectacol mai solid decat ii spune numele. Este pentru toate varstele, fiind interzis doar pudicilor si celor care considera ca la teatru trebuie sa auzi doar cuvinte academice, injuraturile fiind chipurile permise doar pe stadion. Salutari FRAGILE tuturor!

Comments

comments

3 thoughts on “Fragil

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !