Fotografii profesioniste

Cat ai da pentru niste fotografii profesioniste? Cat de importante sunt niste fotografii profesioniste? Cand sunt utile si cand nu sunt utile niste fotografii profesioniste?

Incep cu a doua intrebare. Si raspund: niste fotografii profesioniste sunt utile atunci cand e vorba de evenimente oficiale. Daca esti ziar nu poti pune in ziar o poza facuta cu un telefon.Sau poti, dar riscurile sunt imense. De asemenea, daca ai grija de imaginea ta (ca persoana publica), trebuie sa pui doar fotografii profesioniste. E regula nescrisa.

Cand sunt utile niste fotografii profesioniste? Pai:
– La evenimente oficiale, asa cum am aratat. Un eveniment oficial (o conferinta) are, de fiecare data, un fotograf oficial.
– La evenimentele unice, gen nunta ori botez, fotograful profesionist este o conditie de la sine inteleasa. Nu poti avea, ca amintiri, poze pixelate ori facute cu cine stie ce sapuniera.

Cand NU sunt indicate fotografii profesioniste? Pai:
– Pe vremuri aveam obiceiul sa merg tot timpul cu aparatul de gat. Ma pozam tot timpul, e drept, mie-mi place sa apar in poze nu sa fac poze altora. Din acest motiv mie-mi sunt utile aparate cat mai simpliste. Mi s-ar fi parut ciudat sa merg cu ditamai aparatul dupa mine tot timpul.
– Faptul ca la evenimentele unice, gen nunta, ai fotografii profesioniste este firesc. Insa nu este firesc sa ai fotografii profesioniste la revelion. Nunta are fotografii speciale pentru ca, in sine, este un eveniment special. Daca tu ai numai fotografii profesioniste, tot timpul, cum va mai fi nunta un eveniment special?

Revin la a doua intrebare. Si explic din nou de ce este important.
– Ganditi-va cum ies pozele facute cu un aparat prost intr-o incapere cu lumina ciudata. Ganditi-va cum ies pozele intr-un loc unde toata lumea se misca constant (Daca aparatul nu are stabilizator). De exemplu, la o conferinta cel de la pupitru VORBESTE, prezinta, nu-i poti spune sa stea sa-i faci poza.
– Cum ar fi sa nu ai fotograf profesionist la nunta? Ai pune nuntasii, pe rand, sa faca poze? Sa iasa, pe rand, din poza, ca sa faca poza? Ori poate sa puna aparatul pe timer, undeva sus… Sau sa puna un chelner sa faca poza, asa cum stie el… Ori, cine tie, un selfie de toata frumusetea, ca tot e la moda.

Asa-i ca e aiurea? Mie chiar mi se pare aiurea.

Acum, legat de pret e o intreaga dezbatere. Firme de fotografie si fotografi freelanceri sunt peste tot. Cat ai da si, mai ales, cum ii alegi? Este o intreaga disputa aici. Certe sunt urmatoarele aspecte:
– Incearca sa alegi un localnic. Daca faci nunta in provincie, nu veni cu fotograful tau din Bucuresti. Ia unul d-acolo, care stie exact locatia.
– Incearca sa iei un fotograf tanar pentru un eveniment tineresc si unul cu experienta pentru nunta. De exemplu, pentru gala de absolvire e chiar indicat sa iei un student; se integreaza perfect in peisaj. Pentru o nunta insa parca merge mai degraba un fotograf cu experienta.
– Pretul este in consecinta. Pentru o conferinta s-ar putea sa nu ai indeajuns de multi bani, deci faci economie de aici. Pentru festivitate la fel. La nunta insa nu te zgarcesti.

Pe net am dat recent de site-ul www.jadoris.com. Avantajul unui fotograf de genul, care are site de prezentare, este faptul ca-i poti vedea portofoliul. Nu m-as duce la un fotograf care se lauda doar din gura. Vreau fotografii profesioniste si vreau sa vad cateva. Eventual cine a apelat la el, ca portofoliul de clienti este intotdeauna cel mai bun cv. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !