Fotbal pentru suporteri (2) – Un ultras in echipa – Andrei Preda

Am mai scris, sub acelasi titlu, niste idei generale despre ce se intampla in fotbalul romanesc. Fotbal pentru suporteri vreau sa devina, pe blogul meu, un fel de serial in cat mai multe episoade. Nu am in cap un numar exact de episoade, voi scrie de fiecare data cand voi simti necesar acest lucru. Din acest motiv am si facut categorie la mine pe blog.

Acum voi scrie despre unul dintre cele mai interesante cazuri din fotbalul romanesc: portarul Universitatii Craiova, Andrei Preda. Despre situatia celor 2 echipe din Craiova voi scrie ulterior, momentan scriu despre situatia in sine.

Voi da 2 link-uri in acest sens: link 1 (interviu cu Andrei Preda) si link 2 (despre tatuajele lui).

Acum sa vedem cum sta treaba:

1. Jucatorul ideal pentru orice echipa este jucatorul dedicat trup si suflet. Stim celebrele declaratii „tineam cu echipa X de mic copil”, care declaratii de multe ori se bat cap in cap. Multi fotbalisti tineau de mici copii atat cu Steaua, cat si cu Dinamo. Ce toleranti erau ei…

2. Orice club isi doreste o relatie apropiata cu fanii. Cum faci chestia asta? Implicand fanii in deciziile clubului ori discutand cu ei in mod regulat. Sau, dupa cum observam, cooptand in lot un fan inrait.

3. Este interesant de urmarit acest portar in urmatoarele situatii:
– Ce va face daca nu va fi titular? Oare galeria il cere in teren?
– Daca el va fi titular si va gafa, oare galeria il va huidui? Ii va cere vreodata cineva sa plece? Iar la portar gafele se vad cel mai mult …
– In cazul unui conflict al echipei (al conducerii) cu suporterii, de care parte a baricadei se va afla?
– Cum va fi primit el pe alte stadioane din tara? Ok, in liga a II-a nu e asa problematic, insa in liga I, la Dinamo, Steaua, Rapid ori Petrolul, oare va fi primit cu flori?

4. O mica problema pentru el: sanse mici sa joace vreodata in nationala. Oare nationala isi va permite sa joaca in Bucuresti (sa zicem pe National Arena) cu un ultras al Craiovei in poarta?

5. Despre faptul ca Andrei Preda l-a injurat pe Mititelu s-a scris. Acum cica il respecta pentru ce face. Nu reiau subiectul, este deja discutat. Intreb insa altceva: ce se va intampla daca la echipa vor veni jucatori de la Dinamo ori Steaua, pe care el deja i-a injurat? Sau antrenori, ca n-o sta Napoli o vesnicie…

6. Cand Andrei Preda va ajunge antrenor si va eliminat, el va fi trimis in … tribuna? Sau la peluza? #doaroidee

7. Daca „experimentul” Craiovei va reusi, cate alte echipe il vor mai pune in aplicare? Serios, e un experiment interesant.

Legat de asta, o paranteza scurta: exista asa numitii jucatori de lot. Sunt baieti buni, nu fac nazuri daca stau pe banca, saritori, o placere sa-i ai in lot. Daca bagi prin lot baieti care sa te puna bine cu galeria e perfect. Asta daca el e constient de valoarea lui si nu face urat ca nu e bagat in teren.

(sursa foto si clip: ghidsportiv.ro)

Serios: Andrei Preda poate deveni un precedent in fotbalul romanesc?

Salutari SUPORTABILE tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !