Foraje in toata tara

Acum 15 de ani . Omul X, de la tara, avea nevoie de o fantana. Se interesa din gura-n gura, din om in om, de un fantanar priceput. Intreba tot neamul, se auzea de cine stie ce „mester” de la zeci de kilometri distanta. Intr-un final il aduceai pe acel om si-ti facea fantana. Ti-o facea pana la urma, dar munca asta de gasire dura. Uneori dura zile sau chiar saptamani.

2013, epoca internetului. Pentru a cauta specialisti in asa ceva (cuvantul „mester” este arhaic, acum se numeste, pompos, specialist) trebuie doar sa dai search pe google.

Am si gasit un astfel de site (Detalii aici). Site-ul nu este al unei firme anume, este ceea ce se cheama un „agregator”. Dai click pe judetul tau si ti se arata firmele disponibile in acel judet. Nu-mi dau seama cum functioneaza efectiv, daca-ti arata toate firmele sau o parte. Nu stiu daca acestea platesc catre acest site sau nu.

Stiu doar ca pentru utilizatori (era sa le zic cititori, ca pe blog) este foarte important. La fel cum sunt agregatoarele de preturi cand cumparam un produs it.

Sa va zic acum 3 chestii legate de acest site:

1. Ca design sta foarte bine. Nici prea incarcat, nici prea strident, insa nici prea simplist. O alegere buna din punct de vedere cromatic.

2. Merge bine, nu stai mult pana sa se incarce. E o nota proasta pentru un site oficial al unei firme sa se incarce greu. Serios.

3. Ar putea avea mai multe informatii cu privire la obiectul de activitate. Probabil tinteste publicul cunoscatorilor. Eu, care nu prea sunt in tema, simt nevoia de mai mult. E adevarat, nu este un site de informare, deci probabil prea multa informatie ar fi daunat. Eu totusi as introduce o sectiune de blog, unde sa fie informatii si dezbateri.

In final spun ca ma bucur ca exista si astfel de afaceri pe internet (a cata oara e cand zic asta?). Ma bucur pentru ca noi, consumatorii, avem de unde alege. Si nu mai trebuie sa folosim metoda arhaica (am ajuns sa zic arhaic la ceva ce se practica la scara larga si acum 5 ani) a intrebatului din om in om. Internetul – prietenul nostru.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor !

Comments

comments

3 thoughts on “Foraje in toata tara

  1. Mie mi se pare ok raportul calitate pret, am gasit oferte de foraje puturi apa la preturi intre la 200 lei pana la 90 euro fara tva pentru metrul liniar sapat. Pretul am inteles ca variaza in funtie de diametru, debit si materialele folosite. Am primit si transport de la depozit pana la santier a materialelor gratuit. Voi ce parere aveti ?

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !