Food Bloggers si Cinemil

Food Bloggers si Cinemil

 

Ce legatura este intre cele 2 chestii de mai sus? Ce legatura au filmele cu mancarea? Eh, chiar au.

Candva, demult, la prima mea iesire blogosferica, am retinut o chestie: de la fiecare conferinta sa pleci cu ceva acasa. O idee, una singura, care sa-ti fie utila. Saptamana trecuta a fost Food Bloggers. Prima editie de Food Bloggers. Desi haterii mi-au sarit in cap, spunand ca nu aveam ce cauta acolo, se pare c-am invatat ceva. Si aplic. Si voi aplica.

Asadar, in speech-ul sustinut acolo, Alexandru Negrea explica faptul ca Facebook-ul apreciaza foarte bine clipurile video. Atentie, nu clipurile youtube puse pe facebook, ci clipurile incarcate pe facebook. Cele scurte, de 30 de secunde. Daca nu ai deselectat optiunea, ele vor porni automat. Si vor aparea sus in feed.

Fix atunci, la conferinta, am cerut microfonul pentru a pune o intrebare. L-am intrebat daca e o solutie sa pun teaser, un scurt clip, prin care sa-mi promovez articolele. Teaser, trailer, pe acolo. A zis ca pot incerca. Ceea ce voi si face.

Acum va zic partea a II-a articolului: am lansat Cinemil.ro. Arata exact cum puteti vedea. Acum, va zic sincer: cand am intrebat de teaser, fix la Cinemil m-am gandit. Am facut 2 clipuri, teasere inainte sa apara blogul. Am vazut c-au functionat.

Asa ca am decis: de acum inainte voi face un scurt clip la fiecare vizionare. Voi promova articolul pe grupuri prin intermediul acestui clip.

Acum sa va zic si morala. Ea este simpla: de la orice conferinta poti invata ceva. Eu m-am dus la o conferinta numita Food Bloggers si am invatat o chestie pe care o aplic pentru a-mi promova un blog cinefil. Sau CinEmil.

Cine are impresia ca aceste conferinte sunt exclusiviste, adresate numai si numai acelei nise, se inseala. Este vorba despre bloggingul de nisa, care nu se aplica cu mult diferit in functie de nise. Regulile generale sunt cam aceleasi, iar facebook cam are aceleasi reguli. Apropo, Alexandru Negrea a VORBIT la o conferinta despre mancare, desi nu scrie despre mancare.

In final, o observatie scurta despre bloggerii si mai ales bloggeritele de food (habar n-am cum sa le numesc). Majoritatea tipelor mi se par a nu prea avea mari legaturi cu blogosfera, la modul general. Nu ma refer cei cunoscuti, gen Adi Hadean, ci la cei mici. Ti-ai facut un coltisor al tau, unde scrii despre mancare si povesti cu mancare, insa se pare ca te limitezi la domeniul tau. Erau bloggerite despre mancare care nu auzisera de aproape niciun blogger mare (de Manafu stiau, el fiind organizatorul, dar in rest nu stiau aproape pe nimeni; pe Alexandru Negrea multi abia acum il descoperisera). SI din acest motiv la conferinte de genul trebuie chemati toti bloggerii: pentru ca cei din nisa respectiva sa-si largeasca perspectivele.

Totusi, nu inchei fara sa fac observatia cea mai obiectiva cu putina: am fost la SINGURA conferinta unde, in mod oficial, lumea a venit pentru mancare.

Cam asta e legatura dintre Cinemil si Food Bloggers. Multumesc organizatorilor pentru invitatie si sper sa ne vedem cu bine la urmatoarele conferinte Social Media. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

 

6 thoughts on “Food Bloggers si Cinemil

  1. Pingback: Ce caut la Future of Media 2014Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !