Food Bloggers 2015

Food Bloggers 2015

 

Food Bloggers 2015 a venit mai devreme decat ma asteptam si decat se astepta toata lumea. Precedenta editie avusese loc la sfarsitul toamnei, fiind urmata acum de una de vara.

Food Bloggers

Cum v-am spus deja, m-am dus acolo cu un dublu scop: sa aplic anumite lucruri pe propriul blog (in fond, este vorba de o nisa), dar si sa cunosc mai bine aceasta ramura a blogosferei.

Food Bloggers 2015 - poza 2

Pentru primul obiectiv workshopul de inceput a fost exact ce aveam nevoie. Au fost trei speakeri, Alex Negrea, Ionut Munteanu si Horia Neagu, cu totii cu experienta in social media. Cel mai mult mi-a placut Horia Neagu, cu a sa prezentare despre SEO. Unele chestii le stiam, altele le-am aflat atunci, iar despre altele am aflat ca-s perimate (desi unul ca mine inca le mai foloseste, gen Densitatea cuvantului cheie). Oricum, ideea de baza, Content is the king, distribution is the Queen, este de retinut. Cand le zic tuturor chestia asta mi se reproseaza ca-s obsedat de optimizare.

Food Bloggers 2015

Sa va mai zic acum alte 5 lucruri legate de Food Bloggers 2015 (distribution is the queen, la fel si optimizarea, deci cuvantul cheie trebuie repetat):

Food Bloggers 2015 - poza 4

1. Hashtagul #FoodBloggers15 a fost foarte putin folosit. Aici imi recunosc si eu vina, dar imi parea ca vorbesc singur pe el.

Food Bloggers 2015 - Poza 5

2. Una dintre cauze a fost absenta bloggerilor mari. Probabil perioada aleasa a fost de vina, multi fiind plecati (unii la Sibiu, la festivalul de teatru). Sper sa fie mai multa agitatie pe facebook si pe twitter la viitoarele conferinte.

Food Bloggers 2015 poza 6

3. Trebuie sa va zic si ceva de mancare, nu? Incep cu o gluma: aceasta conferinta este singura la care te poti lauda, in mod oficial, ca vii pentru mancare ­čÖé Nu stiu cat grad de adevar are pentru fiecare-n parte, dar mi se pare relevant de mentionat.

Mici Food Bloggers 2015

4. Cu aceasta ocazie, am descoperit micii de la Lidl. Eu stiam, pana acum, ca cei mai buni mici sunt in Selgros, urmati de cei din Kaufland. Acum am aflat ca printre primii (concureaza serios cu cei din Selgros) sunt cei de la Lidl. Depinde, bineinteles, si cine-i face. Ca fan declarat al micilor declar sus si tare ca voi cumpara datile urmatoare mici de la Lidl. Doar oamenii mici refuza micii ­čÖé

Food Bloggers 2015 - poza 3

5. S-a pus o problema interesanta la unul dintre paneluri. In Brasov tot turistul merge sa manance la Sergiana, unde sunt portii imense. Trebuie sa va zic parerea mea, de ce EU am nimerit acolo ultimele dati cand am mers. Asadar, pe de-o parte, daca intrebi vreun localnic unde sa mananci, ei iti vor zice Sergiana. Motivul? Toti turistii merg acolo, toti sunt multumiti. Si nu doar turistii merg, ci si localnicii. Drept urmare, este un restaurant cu vanzare. Nu stiu cum sa va spun, dar eu am invatat sa ma feresc de localurile goale, unde e riscul sa fie mancare veche. Un restaurant cu clienti poate fi oricum, scump, cu servire proasta, kitchos, dar macar are vanzare. Nu ca ar fi cazul Sergianei. Totusi, mai invoc inca un argument: cand am fost la Festivalul Dracula ni s-au dat vouchere de mancare la Sergiana (si alte restaurante partenere). Si este doar un exemplu. Mi s-a mai zis ca in multe ocazii s-au dat vouchere acolo (cineva-mi povestea de o scoala de vara, din Brasov, acum vreo 3 ani, unde cazarea era la un hotel, acolo se manca doar micul dejun, in rest masa se lua la Sergiana). Si acum sa continuam firul: daca ai fost in Brasov, la o Scoala de Vara, si ai luat masa intr-un loc unde ti-a placut, de ce nu ai merge la sigur si data urmatoare? Ce e de facut sa iesim din cercul vicios? Nu stiu, insa aici cred ca tine de iscusinta atat a bucatarilor, cat si a oamenilor de marketing.
Legat de discutia de la conferinta, subiectul a fost abordat tangential, apoi a fost schimbata repede tema discutiei. Am vrut, initial, sa imi spun punctul de vedere, insa se ajunsese deja la cu totul alta discutie si mi s-a parut c-as fi ca-n bancul cu cel care rade duminica-n biserica de gluma spusa sambata seara la hora.

Food Bloggers 2015 poza 7

Pe langa partea informationala, orice conferinta presupune socializare ­čÖé Vedeti in poze ce si cum ­čÖé

Food Bloggers 2015 BADGE

Cam atat despre Food Bloggers 2015 (ca sa va invat nitel SEO, cuvantul cheie este, la mine, in APROAPE toate articolele, la inceput, la sfarsit si de cateva ori in interiorul articolului). Salutari GURMANE tuturor!

Comments

comments

3 thoughts on “Food Bloggers 2015

  1. Pingback: Food Bloggers 2015Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Pingback: SuperBlog | Interviu cu minunatul Emil C─âlinescu

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !