Flori. Multe flori.
V-am mai spus-o si v-o repet: pentru mine florile au o conotatie negativa din cauza momentelor in care am fost OBLIGAT sa le dau. In scoala eram obligat sa dau flori profesoarele si dirigintei, desi nu le aveam neaparat la suflet. Apoi au inceput nuntile, botezurile si inmormantarile, unde florile sunt nelipsite. Mai mult decat atat, sunt obligatorii.
Acum, sa va mai zic o chestie: se spune ca fiecare persoana are florile ei preferate. Persoanei X ii plac crinii, persoanei Y ii plac trandafirii … Daca cel care daruieste flori STIE asta, va darui fix florile dorite.
Vi se pare un lucru bun? Teoretic da, practic elementul surpriza, FARMECUL daruitului de flori, a disparut complet. Tipa X stie ca urmeaza sa primeasca flori, de ziua ei de exemplu, toti invitatii stiu ca ea apreciaza trandafirii, asa ca va avea casa plina de trandafiri. Is frumosi, ii plac, dar unde mai e surpriza? Unde mai e farmecul?
Iar ca sa va exemplific mai bine cum s-a pierdut acest farmec si cat de rau este ca s-a pierdut, va voi da cateva povesti, inspirate din fapte reale, in care veti vedea cat de rau este ca buchetele se dau doar la ocazii speciale. Ori ca asa are lumea impresia. Asadar:
Povestea numarul 1
Un cuplu urmeaza sa se casatoreasca. Ea isi cheama toti prietenii, insa stabilesc, de comun acord, ca persoanele importante, cavalerul/domnisoara de onoare si nasii, sa fie prieteni COMUNI. Nu ar fi fair, zic ei, ca nasii sa fie prieteni buni cu ea, dar cu el mai putin prieteni. Auzind asta, cea mai buna prietena a miresei se supara. Dorea sa-i fie domnisoara de onoare, chiar se astepta la asta. Un timp nu a mai vorbit cu viitoarea mireasa, apoi lucrurile au parut ca revin la normal.
Trebuie sa va mai zic o chestie: ea era foarte priceputa, mainile ii mergeau foarte bine. Si avea obiceiul ca atunci cand mergea la florarii ori chiar la vanzatorii ambulanti de pe marginea drumului, sa aranjeze ea florile. Rezultau aranjamente florale unice de fiecare data. Cea mai buna prietena a ei, viitoarea mireasa, era fascinata de fiecare data de ce buchete de flori primea de la ea. Chiar zicea prietenelor: bai, aproape ca plang de fiecare data cand trebuie sa arunc un buchet de flori primit de la prietena mea cea mai buna.
Vine nunta, mireasa abia astepta sa vada cu ce mai vine nou prietena ei cea mai buna. Si ramane socata atunci cand vede niste buchete banale. Florile erau frumoase, probabil erau scumpe, nu era vorba ca se zgarcise, dar farmecul florilor primite de la ea consta in aranjament. Semanau cu oricare alte buchete luate dintr-o florarie din Bucuresti. Nimic special, nimic spectaculos.
Mireasa s-a suparat, aproape ca-i dadeau lacrimile. Era convinsa ca prietena ei cea mai buna e inca suparata pe ea. Aceasta sustinea ca nu avusese timp, ca a luat florile in graba. Dar chiar la nunta mea sa nu am un buchet frumos aranjat de tine? Desi, aparent, cele 2 au ramas prietene, nimic nu a mai fost ca inainte. Desi mireasa a aflat de problemele personale ale prietenei ei, ea a ramas cu impresia ca aceasta, de fapt, a vrut sa-i arate cat de suparata este. Chiar la nunta mea … ?

Povestea numarul 2
Un cuplu de tineri. Necasatoriti. El parea stilul ala mai nepasator in relatie, dar dedicat meseriei sale. Era economist, insa si-n viata de zi cu zi gandea tot economic. Ce beneficiu am daca fac asta? ; Eu ce profit as avea?
Cand venea vorba de flori, fix asta zicea: dau o caruta de bani pe niste chestii pe care le arunc. Cadourile pe care le facea el erau extrem de atent alese. Lua un parfum pentru ca oricum prietena avea nevoie de parfum; lua o rochie, lua o bijuterie, lua ceva ce stia ca prietena lui are nevoie. De flori considera ca nu are nevoie.
A facut, insa, 3 exceptii. A fost plecat de 2 ori vreo 2 saptamani din oras, cu firma, asa ca a apelat la o florarie online sa livreze flori acasa la prietena lui. A lasat de fiecare data mesajul: Cat timp sunt plecat, aceste flori iti vor aminti de mine. Te iubesc.
A treia oara i-a trimis flori cand a fost nevoit sa stea peste program.
De trei in 2 ani de zile. In rest, cadouri i-a facut, deloc ieftine, dar flori doar de 3 ori.
La un moment dat, prietena lui afla ca a fost inselata. Dupa ce face sapaturile necesare, afla ca cele 2 momente s-au petrecut cand a fost el plecat. Coincideau, deci, cu 2 dintre buchetele de flori trimise. Initial nu a vrut sa creada in coincidente si, pentru ca-l iubea nespus, spunea ca a facut astea pentru ca s-a simtit singur.
Cand insa a aflat ca a mai fost inselata o data, s-a enervat. Bineinteles, al treilea incident a coincis cu al treilea buchet de flori. A inceput sa planga, a fost suparata, insa lui nu i-a spus nimic. Astepta momentul potrivit.
Care a venit. Cum cand? Cand a sosit al patrulea buchet de flori, adus de acelasi curier ca si precedentele. Acelasi mesaj, acelasi motiv, ca e nevoit sa stea mult peste program. Chiar si aceeasi ora la care a sosit. Imediat dupa ce a sosit, ea i-a scris un sms: Aceleasi flori, aceeasi florarie online, acelasi curier, aceeasi ora. Este, oare, aceeasi tipa cu care ma inseli?
Cand el a ajuns acasa nu a mai gasit-o acolo. Si nu a mai putut da de ea….
Povestea numarul 3
O doamna, de vreo 60 de ani, mama a doi baieti ajunsi acum la maturitate (30 si 35 de ani), singura, are o unica consolare: florile. Orice necaz ar avea, florile o linistesc. Pur si simplu florile au un efect magic asupra ei. Cand o mai supara fostul ei sot, ii trimitea flori si reusea sa-i schimbe starea de spirit.
Copiii ei ii stiau slabiciunea si-i trimiteau flori cand era ceva rau. Stiau ca ele o linistesc. Toata lumea ii trimitea flori inainte s-o anunte o veste proasta. Doar ca aceste flori aveau si un efect contrar: la fiecare buchet de flori primit incepuse sa se ingrijoreze. Stia ca urmeaza o veste proasta.
La un moment dat unul dintre baietii lui are un copil. Acel copil, la 2 ani, se imbolnaveste de o boala grava. Doamna de 60 de ani era extrem de ingrijorata, iar marea ei problema era faptul ca nu era langa el. Baiatul lui cel mare locuia in strainatate, intr-o tara indepartata.
Vine ziua doamnei, asa ca sotia baiatului, nora ei, decide sa-i trimita un buchet de flori. Ea, cu intentii bune, dorea sa o linisteasca, sa nu mai planga atat de des. La primirea florilor, crezand ca s-a intamplat ceva tragic cu nepotul ei, batrana face atac de cord si moare.
Morala tuturor acestor povesti e urmatoarea: dati flori atunci cand simtiti voi. Treceti pe langa o florarie si, pur si simplu, luati flori pentru ca v-au facut cu ochiul. Nu luati tot timpul acelasi buchet: daca ei ii plac crinii ori trandafirii, nu inseamna ca nu va aprecia si un buchet de altceva.
Farmecul sta in elementul surpriza. Figura ei surprinsa in mod placut ca a primit flori. Ca merita flori. Ca te-ai gandit la ea trecand pe langa o florarie.
Si, fara discriminari, sa stiti ca e valabil si invers. Puteti si voi, fetelor, sa-i dati lui, din cand in cand, cate o floare. Sa-l impresionati si voi pe el. Poate si el merita atentia voastra. Ce ziceti?
Ah, acum trebuie sa va zic si de mine. Cum daruieste flori un narcisist :)) Asadar, eu ma imbrac foarte des inflorat. Am flori la purtator #cumarveni . Drept urmare, darul meu pentru fiintele de sex feminin este simpla mea prezenta in preajma lor. Hai, ca-s un dragut! 🙂
Flori. Multe flori. este un articol inscris in competitia Super-Blog 2016. Daca doriti sa va exprimati dezacordul cu privire la articol, puteti arunca cu flori in mine. Daca doriti sa ma ajutati, puteti arunca in acest articol cu share-uri, like-uri si comentarii. Salutari INFLORATE tuturor!