Firme de mutat mobila

In Bucuresti exista firme de mutat mobila. In general sunt folosite de firmele care vor sa-si mute birourile in alta parte. Sunt folosite, insa foarte rar, de catre persoanele fizice care vor sa-si mute mobilierul in alta locuinta. Aceste operatiuni de mutari mobilier sunt foarte greu de realizat, uneori fiind vorba despre obiecte foarte voluminoase si grele.

Despr corvoada mutarilor nu este prima oara cand scriu. De asemenea, despre firmele specializate iarasi am mai scris. Acum voi incerca sa aduc argumente strict in favoarea apelarii la firme de mutat mobila. Asadar, de ce am apela la ele:

1. Intai si intai, angajatii NU sunt obligati sa presteze o astfel de munca. Sau, ma rog, nu ar trebui. Ei au alte munci pe fisa postului, munca de birou in special. Daca ai firma de constructii atunci da, nu e mare lucru sa pui muncitorii sa care mobila. Dar sa nu pui un contabil sa care biroul alaturi de fata de la HR, chiar daca ei ar accepta acest lucru. Cu injuraturile de rigoare, spuse, bineinteles, in soapta.

2. In al doilea rand, astfel de firme de mutat mobila vin cu experienta lor. Angajatii tai nu mai facut niciodata asta. Nu stiu cum sa apuce, nu stiu cum sa le care pe scari. Le vor deteriora. In cel mai bun caz le vor zgaria. Vor face, deci, o munca nespecifica lor si o vor face si in mod necorespunzator.

3. In al III-lea rand, un aspect foarte important: orice munca facuta de o firma specializata poate fi dedusa din impozit. Da, daca ar face angajatii aceasta munca nu i-ai plati deloc. Dar deja stabiliram ca NU este o idee buna. Dar spuneam ca nici asa cheltuielile nu ar fi, de fapt, foarte mari.

4. In plus, un contract ferm garanteaza o lucrare de calitate. Daca nu, instantele de judecata abia asteapta un proces in acest sens. Atentie insa cum si in ce fel semnati contractul. De el depinde calitatea muncii de care veti beneficia.
Daca iti pui angajatii sa iti care mobila si ei nu o fac corespunzator, cum ii vei putea trage la raspundere? Vei da afara un contabil bun pentru ca a zgariat biroul, carandu-l pe scari? De ce ai face asta?

5. Nu in ultimul rand, traim in Romania, deci din orice contract pot fi trase beneficii personale. Se intampla si la stat (acolo unde aceste lucruri par a fi la ordinea zilei), dar se intampla si in sectorul privat. Aici ne putem referi, bineinteles, la beneficiile alea nu chiar legale.
In plus, in cazul anumitor firme, gen cele de contabilitate ori cele de publicitate, un contract cu o astfel de firma poate atrage un viitor contract in sens invers. Ca firma trebuie sa existi pe piata si in mediul economic. Nu este nimic mai grav decat o firma de care NU a auzit nimeni. Seriozitatea ti-o poti proba si respectandu-ti un banal contract de mutare. Deci beneficiile pot fi si unele legale si oficiale.

As putea sa mai gasesc argumente. Unele dintre ele, dupa cum vedeti, le putem aplica oricarei alte firme specializate, nu doar acestor firme de mutat mobila.. Salutari BLOGOSFERICE tuturor si spor la mutat!

Comments

comments

One thought on “Firme de mutat mobila

  1. Pingback: Firme de mutat mobilaBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !