Filmul Doua Lozuri mi-a facut pofta de jucat la loto!

Filmul Doua Lozuri mi-a facut pofta de jucat la loto!

 

 

Nu prea gasesti tineri, nici macar de 35-45 de ani, care sa joace la Loto. Nu vorbesc doar de Loto Romania, vorbesc in general de loto. Este vorba de neincredere, zic unii, dar e, cumva, mai mult decat atat.

Psihologic, jucatul la Loto reflecta personalitatea omului. Exista, in acest sens, mai multe tipuri de jucatori la Loto:

6-din-49

Jucatorii profesionisti

Cateva chestii legate de ei:

  • Ei nu joaca variante simple, ci prefera tot felul de scheme. Nu le am cu asa ceva, habar n-am cum se calculeaza si cum difera pretul biletului ori castigul. Nu m-a pasionat niciodata, oricum nu-s pasionat de cifre. Nu cred ca voi ajunge vreodata jucator profesionist.
  • Oricum, jucatorii profesionisti, pe langa aceste scheme complicate, mai stiu o chestie: pentru ei exista asa numitele „numere calde” si „numere reci”. Bine, si aici e o intreaga discutie: unii zic ca, statistic, un numar e rece, a iesit de foarte putine ori per total, dar de fiecare data a iesit cand au fost premii mari. E un numar care atrage premii mari. Invers: un numar a iesit foarte des, dar aproape de fiecare data la extrageri cu premii mici.
  • Ma interesase, candva, cum sta, din acest punct de vedere, numarul 13. Cica e numar cald, iese foarte des. Totodata, este pus de foarte multi oameni. Cica ar fi un efect psihologic: ha, astia vor sa nu punem 13 si d-aia il pun de multe ori.
  • Cel mai important: joaca saptamanal. Nu-si vand casa sa joace, insa joaca aproximativ aceeasi suma (intr-o agentie Loto auzisem de un tip care se lauda ca joaca saptamanal 100 de lei).

jucatori-amatori-6-din-49

Jucatorii amatori si consecventi

Exista persoane care joaca, saptamana de saptamana, aceeasi varianta. De obicei, varianta aia inseamna ceva pentru ei: datele de nastere ale intregii familii, numarul de la pantofi, anul nasterii etc. Candva, poate va iesi aceasta varianta.

Jucatorii amatori ocazionali

Acestia pot juca fie datele importante din familie, fie joaca pur si simplu la intamplare.

Daca se nimereste vreun profesionist prin agentie, acesta se va enerva cand va vedea pe amatori. Un amic mi-a povestit o chestie tare (prin 2006 cred). Cica intra amicul asta al meu, cu gandul sa joace si el un bilet. Acolo era un tip care tocmai isi pusese biletul. Insa a asteptat. Amicul meu s-a apucat sa traga din bol 6 numere (sunt acolo niste boluri cu numere). Cand a vazut asta, „profesionistul” a inceput: Daca tu vei castiga, sa mor de vin sa te omor. Baaa, jucatul la Loto e arta, nu joci asa, la intamplare!

Amicul meu NU a castigat, dar a ramas marcat de intamplare.

E drept, pot fi aplicate „metode mixte”: poti juca un bilet random, extragand numere din bol, alaturi de un bilet cu numerele importante din viata si familia ta. Totusi, ca sa citam pe clasici, cel mai naspa este sa vezi ca ti-au iesit 2 numere dintr-un bilet si 2 din celalalt. Cam ca-n nuvela lui Caragiale.

Oricum, ideea nu este doar ca joci, ci si cum te uiti daca ai castigat. Unii cauta, sec, pe google, rezultate Loto, eventual a doua sau a treia zi, altii se uita la tv cu pixul in mana, bifeaza pe bilet numerele catigatoare. E ceva mai mult decat o extragere a unor bile dintr-o suflatoare. Este un ritual de-a dreptul.

Acum, nu stiu cum sa va zic, dar mi-am amintit toate astea revazand filmul Doua Lozuri. Prima oara l-am vazut la TIFF, in Piata Unirii din Cluj, intr-o atmosfera SUPERBA! A doua oara a fost vizionat la Noaptea Alba a filmului Romanesc, iar a treia oara aseara, la vizionarea de presa. L-am savurat de fiecare data si, sincer, parca l-as mai vedea inca o data.

Si, sincer, ma tenteaza sa il vad pentru a putea participa la concurs. Fara sa fac #spoiler, in film apare o Dacie 1300 reconditionata complet. Editia 1981, dintre primele. Cu ea se vor plimba protagonistii din micuta lor localitate pana la Bucuresti. Ideea e ca daca cumperi bilet la film si-l inregistrezi la ei pe site poti castiga o Dacie ca cea din film. In Bucuresti sunt expuse 2 astfel de dacii, una in AFI (cea care a fost in film) si alta in ParkLake (cea care va fi data efectiv ca premiu).

dacia-din-doua-lozuri

Cam asta e ideea cu Doua Lozuri: filmul mi-a facut pofta de jucat la Loto. Sa fie cu noroc, zic! Si voua va urez fix acelasi lucru. Salutari NOROCOASE tuturor cititorilor!

 

 

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !