Filme de Cannes – ultima zi

Ieri fu ultima zi in care am avut parte de Filme De Cannes. Acum voi scrie, pe scurt, despre ultima zi, urmand sa mai fac un articol de concluzii.

Asadar, in ultima zi am vazut doar 2 filme. Pe scurt:

1. „The Big Lebowski”, filmul din 1998 al fratilor Cohen

O comedie foarte buna, o reala placere sa-l revad. Confuzia asta de nume m-a dus cu gandul la oltenescul Nea Marin Miliardar. Unul sarac si unul bogat, cu acelasi nume… Plus valiza plina cu bani (sau nu) bonus. Daca Nea Marin ar fi aparut dupa sigur s-ar fi gasit cativa tembeli care sa spuna ca e „inspirat” din filmul fratilor Cohen…
Legat de film, 2 observatii scurte:
– A fost o mica problema tehnica din cauza careia filmul a fost vizionat fara subtitrare. Spre surpriza mea, nimeni nu a plecat din sala (sau nu imediat, sa nu „bata la ochi”).
– Faza si mai tare: scaunul pe care stateam a cedat :)) Nu stiu daca s-a rupt, probabil ca nu, doar ca s-a dus in jos partea pe care stateam. Probabil se putea pune la loc. M-am dus in spate, ca era scaunul liber. Daca era vorba de o sala plina-ochi oare ce as fi facut?
De ce a cedat scaunul? Pai filmul era despre BIG Lebowski, pe scaun era unu cu greutate… asa ca na, a cedat si scaunul … Cata greutate sa sustina si el? :))

2. Like Father, Like Son – regia Kore-Eda Hirokazu

Cum ar fi sa aflati ca 6 ani nu ati crescut copilul vostru? Copilul vostru este la alta familie, crescut de acea familie, iar voi ati crescut alt copil. Ce este mai important: ce sange are sau faptul ca ati crescut pana atunci pe cineva? Legal, ce decizie poate fi luata? Si, mai ales: daca tu ai fi in situatia respectiva, ce i-ai face asistentei?
Filmul este foarte bine realizat si chiar iti da de gandit. La mine situatia ar fi simpla: m-as razbuna crunt pe o asistenta care mi-ar face asa ceva. Probabil m-as razbuna pe ea toata viata, prin toate mijloacele posibile. Cu riscul de a face spoiler fac precizarea: in film nu era vorba de o „mica eroare”, ci asistenta facuse asta intentionat. Eu as fi cerut parlamentului introducerea pedepsei cu moartea pentru acea fiinta. Scurt si la obiect.

Cam atat despre ultima zi de filme de Cannes. La petrecerea de final n-am fost, astept impresiile celor care au fost acolo. Salutari CINEFILE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Filme de Cannes – ultima zi

  1. Pingback: Filme de Cannes – ultima ziBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !