FIlm romanesc DE AUR!

Stirea sfarsitului de saptamana este succesul filmului romanesc la Berlin. O stire care ne-a bucurat pe toti, o stire care ne-a facut pe toti sa fim mandri. Eu ma bucur enorm, stiuta fiind atractia mea pentru filmele romanesti, fie ele din noul ori din vechiul val.

Nu stiu insa (si aici o spun cu un mare regret) cum va fi primit acest film in tara noastra. Ursul DE AUR probabil il va face atractiv, dar oare noi romanii ne uitam doar la chestii deja „validate”? Nu stiu regulile acelui festival de la Berlin, dar mi-as fi dorit ca filmul sa ruleze deja in cinematografe. Si sa aiba un succes nebun. Iar premiul sa vina ca o validare a succesului de care a avut parte in tara. Ordinea din pacate este inversata, lucru care face rau altor filme. In fond, nu doar un film romanesc este bun anul asta.

Citind sionpsis-ul (ce cuvant misto 😛 ) filmului si urmarind trailerul imi pare un film pe gustul meu. Oricum, de la acelasi regizor am avut parte de Medalia de Onoare, un film iarasi foarte bun, cu Victor Rebengiuc intr-un rol magistral. Pe mine clar nu ma va dezamagi. Nu stiu ceilalti ce reactii vor avea.

Acum sa va arat si trailerul:

Filmul poate fi vazut in cinematografe din 8 martie si este distribuit de Parada Film. Sper din suflet sa vad sali pline si aplauze indelungi (macar sufletesti). Dupa ce il voi vedea voi reveni aici cu impresii despre el.

Salutari CINEFILE tuturor si felicitari inca o data producatorilor !

ps: De ce site-urile si blogurile de profil au alocat spatii mari premiilor Bafta ori VIITOARELOR premii Oscar si aloca, in cel mai bun caz, 2 randuri premiilor de la Berlin? E doar o intrebare …

2 thoughts on “FIlm romanesc DE AUR!

  1. In general, filmele sunt prezentate la festivaluri si abia apoi intra in cinematografe. Exista mai multe reguli de inscriere in astfel competitii, printre care si una care stipuleaza ca productia sa nu fi fost difuzata in prealabil. Oricum, participarea la festival, cu mediatizarea aferenta, maximizeaza audienta in cinematografe.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !