Film despre puscarie. Bronson.

Ati auzit de Bronson? Cica ar fi cel mai celebru puscarias din Anglia. SI s-a si facut film despre el. Un film pe care am fost, indirect, provocat sa-l vad.

Doua amice bloggerite sustineau ca filmul nu-mi va face. Eu glumeam si ziceam sa facem un pariu… Acum sincer spun: daca faceam pariul, nu castiga nimeni. De ce? Pai filmul nu pot sa spun ca mi-a placut, de dat pe spate nici atat, dar nici nu mi-a displacut. Un film mediu, bazat pe ceva solid. Multe calitati, multe defecte.

Sa incepem cu calitatile, nu? Pai:

1. E bazat pe ceva real. Tot timpul filmele reale vor avea o bila alba de la mine.

2. Are ceva umor, nu foarte mult, ca strica.

3. Omul ala vroia doar sa iasa in evidenta. Nimic de condamnat. E narcisist, ca sa folosesc un termen atat de drag unora.

4. Nu are briz-briz-uri, nu are inflorituri. Realitate pura. Merita apreciat.

5. Actori buni, distributie buna.

Sa vedem defecte:

1. Prea scurt. O ora si 28 de minute, cu credits cu tot. Scoate credits, ajungem pe la o ora si 15. Scoatem momentele moarte (foarte multe) si ajungem la sub o ora. Paradoxal, un film atat de scurt pare tras de par. Trist.
Filmele cu adevarat bune dureaza mult. Sunt N exemple. Filmele scurte sunt comerciale. Facute pentru televiziuni, sa poata baga reclame . E un adevar. Foarte putine sunt exceptiile. Acest film nu este nici pe departe o exceptie.
Iar filmul asta putea dura lejer 3 ore. Avea toate incredientele.

2. Are momente moarte. Multe. Un astfel de film ma asteptam sa fie ori foarte static (gen filmele romanesti, cand filmezi pe unul tot filmul fara sa intrerupi) ori super-dinamic. Solutia de mijloc mi se pare nitel nefericita.

3. Nu are nimic special. Nimic pentru care sa-l recomanzi. Nu poti spune ca e prost, ca e slab, dar de ce l-ai recomanda? Eu l-am recomandat provocat fiind de altii. Altfel, daca vedeam ceva despre acest film, nu l-as fi vazut.

Si totusi, de ce este asa apreciat? IMDB ii da 6.9, nota relativ buna. Exagerata as zice eu, daca ma gandesc ca atatea filme au nota mult mai mica.

Recomandarea mea? Aici nu dau. Nu pot sa zici nici ca o sa placa, nici ca n-o sa placa. Habar n-am, poate altii vad alte lucruri. Eu am spus doar ce am vazut. EU. Si atat.

Salutari CINEFILE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !