Festivalul de Psihanaliza si Film 2014

Festivalul de Psihanaliza si Film 2014

 

Au trecut 2 zile din Festivalul de Psihanaliza si Film 2014. Maine nu ajung pe acolo, azi abia la 8 seara. Voi face, pe scurt, cateva observatii legate de festival.

1. Imi plac nespus vizionarile de film care sunt urmate de discutii. In acest caz este vorba de discutii cu psihologi. Indiferent de opinia pe care o ai fata de unul sau altul (de exemplu, aseara, a vorbit doctorul Cristian Andrei, despre care unii nu au o parere atat de buna), simpla discutie de acolo care se genereaza este extrem de interesanta. Mi-as dori sa existe astfel de discutii dupa FIECARE vizionare. In special la cele de dimineata, unde ar fi timp de asa ceva. Nu se intampla decat extrem de rar.

2. Imi place selectia filmelor. Nu le-am vazut pe toate, am ratat scurtmetrajele, insa pana acum am vazut doar filme bune. Daca la alte festivaluri selectia a lasat de dorit, aici a fost o selectie extrem de buna.

3. Mi-a placut publicul. Serios. La alte festivaluri, gen Cannes, publicul e ciudat, cocalari, hipsteri, mosi care nu stiu ce cauta acolo. Aici a fost un public cu care ma mandresc si care ma identific cu mandrie. Mai mult de jumatate ramane la discutiile de dupa, intrebarile si interventiile sunt la obiect, nu se vorbeste pe langa. Un public de nota 10!

4. Am vazut 2 filme care sunt sau vor fi in circuitul normal al cinematografelor, ambele avand acelasi distribuitor: Freeman Entertainment. Este vorba de Magie in lumin lunii (regia Woody Allen), deja intrat in cinematografe, si The Judge (Judecatorul), ce va intra incepand cu 5 decembrie in cinematografe. Ambele filme foarte bune. Extrem de bune, chiar daca extrem de diferite.

5. Programul de azi si de maine poate fi gasit AICI. Gasiti filme extrem de bune si azi si maine. Diseara merg la Mr Turner, pe care l-am ratat la Cannes.

Si inca ceva: veti putea citi articole despre TOATE filmele pe care le-am vazut la Festivalul de Psihanaliza si Film 2014 sambata, 29 noiembrie, pe cinemil.ro, cand voi avea un numar record de articole: 24! Un articol pe ora! Salutari CINEMILE tuturor!

2

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !