Festin pe Bulevard. Teatru si muzica.

Festin pe Bulevard. Teatru si muzica.

 

Bucurestiul este plin de festivaluri de teatru si film. Fiecare are farmecul sau, fiecare vine cu ceva frumos, fiecare are ceva special. Si toate incep cand precedentul nici nu s-a terminat. De exemplu, tocmai ce s-a terminat Animest-ul, festivalul filmului animat. Insa pana sa se termine Animest-ul a inceput Festin pe Bulevard. Festivalul este organizat de Teatrul Nottara si sprijinit de Primaria Municipiului Bucuresti, Consiliul Local al Capitalei si Ministerul Culturii. Este deja la a doua editie si cuprinde spectacole ale Teatrelor de Stat din Bucuresti (Nottara, Metropolis, Odeon), dar si spectacole ale unor trupe din provincie ori spectacole ale Uniter.

Sambata, la deschidere, am fost intampinati oficial in foaierul teatrului, unde oaspetii erau rugati sa se pozeze cu actori ai teatrului. Afara era si o formatie instrumentala care canta, facand o frumoasa reclama festivalului. Spectacolul se chema Un zambet, un click, un gong.

Ca spectacole, pana acum am vazut doar 2. Iar ambele au in comun MUZICA.

Primul a fost Don Quijote, o productie a Teatrului National din Targu-Mures (trupa Liviu Rebreanu). Spectacolul este o adaptare libera dupa celebra opera a lui Miguel de Cervantes. Romanul original este cea mai tradusa opera literara din lume (dupa Biblie), fiind apoi transpus pe foarte multe scene ale lumii. Spectacolul vazut de mine este un musical, o adaptare libera dupa celebrul roman. Spectacolul s-a jucat in mai multe festivaluri din tara, el venind direct de la Cluj. Daca aveti posibilitatea sa-l vedeti nu ezitati s-o faceti.

Cel de-al doilea a fost Hai Iu Iu NU Hi You You (spectacol muzical de Radu Afrim). Este cunoscut si sub numele de Maria Tanase remix.

Mai multe piese celebre ale Mariei Tanase sunt cantate pe diverse stiluri, de mai multe persoane. Spectacolul este extrem de dinamic, multi dintre actori (sa le zic interpreti) schimbandu-si costumul in timpul spectacolului. La final nici nu mai stii care ce a cantat, totul petrecandu-se extrem de rapid.

Este tipul de spectacol pe care doresti sa-l revezi, neputandu-te plictisi de el. Dupa ce l-am vazut regret ca la TIFF nu am fost sa-l vad in aer liber. In spectacol ar trebui sa apara si doamna Maia, care insa duminica nu a putut fi prezenta.

Mentionez faptul ca am mai vazut un spectacol dedicat Mariei Tanase, numit Cantec de Leagan. Acela este mai mult teatru, vrand sa ne arate VIATA marii cantarete.  Se joaca la Godot si merita si el vazut. Nu ma puneti sa aleg intre cele 2 pentru ca-s total diferite. Alegerea o faceti voi: vreti sa vedeti piesele Mariei Tanase remixate si dansate ori vreti sa vedeti o poveste despre Maria Tanase?

Programul festivalului Festin pe Bulevard poate fi gasit aici. Eu voi merge la inca 3 spectacole de la festin: diseara am 2 dintre ele (Tartuffe sau Impostorul dupa Moliere si Poker face), iar joi merg sa vad Rapsodie-n Roz. Am citit cartea Oscar si Tanti Roz, am vazut si spectacolul lui Chris Simion, astept sa vad cum este si acesta. Voi face o comparatie joi seara, dupa ce-l vad. Pana atunci salutari DE FESTIVAL tuturor si haideti la teatru 🙂

Comments

comments

One thought on “Festin pe Bulevard. Teatru si muzica.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !