Faust – din nou pe scenele bucurestene

Faust – din nou pe scenele bucurestene

 

De Faust am tot auzit de cativa ani. Este spectacolul-emblema al Teatrului din Sibiu, este apreciat si se joaca cu casa inchisa la toate editiile Fits si este apreciat si in strainatate. Faust se joaca la Sibiu in regia lui Silviu Purcarete si daca vreodata voi ajunge la Fits este clar prima mea optiune in materie de spectacole.

Afis Faust Logos

Am ramas, insa, socat sa aflu ca Faust nu s-a mai jucat pe vreo scena bucuresteana din 1952! Nu citisem textul original (nu l-am facut la scoala, eu terminand profil real la liceu), stiam tematica, fara sa stiu exact desfasurarea actiunii. Stiu doar ca in 3 randuri vrusesem sa citesc piesa, de fiecare data am renuntat inainte sa ma apuc. Ultima oara anul acesta, dupa Conferinta despre Marketing Cultural, la care am aflat, din nou, cat de misto este adaptarea de pe scena Teatrului din Sibiu.

In urma cu cateva saptamani (vreo 3-4, nu multe), vad in programul Teatrului Logos spectacolul Faust. Ma uit repede la regie. Nu era Silviu Purcarete, deci nu este celebra reprezentatie care a cucerit chiar si publicul britanic. Totusi, curiozitatea de a merge la Faust era, inca, mare, asa ca am decis sa merg sa vad!

Faust Logos

Si, credeti-ma, A MERITAT! Despre spectacol o amica actrita imi spunea o chestie: Faust e greu pentru ABSOLUT toata lumea. E greu pentru cei din spatele scenei, decorul necesita o munca titanica; e greu pentru actori si regizor; e greu si pentru spectatori, nu oricine poate intelege complet spectacolul.

Faust la Teatrul Logos

Am fost uimit sa vad un spectacol atat de greu pe scena unui teatru micut, insa sincere felicitari Teatrului Logos. Sincere felicitari actorilor si tuturor celor implicati in spectacol. Faust este un spectacol care trebuie sa se joace si, fara sa jignesc pe nimeni, mi se pare straniu faptul ca a fost ignorat atatia ani. Oare celebrul spectacol din Sibiu, spectacol cu vechime deja, a speriat atat de mult regizorii bucuresteni?

Faust la Logos

Legat de acest Faust vazut de mine la Teatrul Logos, va zic mai doar atat: decorul incepe imediat cum intri in cladire. Tot teatrul era CONECTAT la spectacol, nu doar sala unde s-a desfasurat efectiv reprezentatia. Din acest motiv zic, inca o data, SINCERE FELICITARI tuturor celor implicati! Si mergeti sa vedeti acest spectacol, regizat de Oswald Gayer, revenirea lui Faust pe scenele bucurestene dupa o absenta de … 63 de ani! Iar despre Teatrul Logos numai de bine: este a doua oara cand merg acolo, insa promit sa revin! Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !