Fata care si-a pierdut jartierele

Sambata seara a fost din nou seara de teatru. Cam des la teatru in ultima vreme, nu?

De data asta piesa aleasa a fost Fata care si-a pierdut jartierele, iar locatia n-a mai fost teatrul de comedie, ci teatrul teatrelor. Acest teatru se afla la Romexpo, intr-o sala improvizata. In fata si in spate sunt scaune, scena este in mijloc, lucru care-ti da o senzatie destul de ciudata. Actorii se intorc constant cu fata la public (unul din publicuri), insa cand sunt cu spatele cam nasol ca se aude cam incet.

Altfel piesa foarte buna, cred ca cea mai buna piesa de teatru vazuta in ultima vreme. George Mihaita face un rol magistral, Horatiu Malaele il completeaza de minune, iar Dorina Chiriac nu se lasa mai prejos. Daca nu stiti cine e Dorina Chiriac va zic ca a jucat in FURIA. Fix aceeasi figura (si aceeasi freza) avea si atunci. Film foarte bun, amintiri placute de la el.

Piesa este noua in piesaj (afise sunt peste tot cu ea) si se joaca aproape invariabil cu casa inchisa. Lucru foarte misto de altfel, un spectacol bun oferit de actori devine si mai bun ca sala este plina. Pe bune: si la film cand merg parca ma simt altfel cand sala e plina. Am mai fost la filme, si-n mall dar mai ales in cinema-urile vechi gen Patria, unde erau ff putini spectatori. Ok, poate-mi convenea ca puteam sta mai comod, ca puteam eventual sa vorbesc cu cel de langa mine… Dar sincer e o alta atmosfera cand sala e plina-ochi. Iar la teatru o sala plina care aplauda in picioare actorii este nepretuita ­čÖé

Va recomand din suflet piesa, chiar daca pentru ea trebuie sa va procurati biletele din timp. Oricum la Comedie se joaca piese din 2006 ori chiar mai vechi, deci sigur veti avea ocazia s-o vedeti.

Salutari TEATRALE tuturor ­čÖé

ps: Despre piesa a scris deja Andrei.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !