Fat-Frumos din Ferentari

Fat-Frumos din Ferentari

 

Saptamana trecuta, la Teatrul Rosu, s-a jucat spectacolul Fat-Frumos din Ferentari. Din start m-a intrigat titlul: Fat-Frumos din Ferentari? Pudicii au strambat din nas, rasistii au spus ca din principiu nu ar vedea asa ceva, iar cinefilii m-au condamnat pentru ca am preferat acest spectacol in dauna marelui Hercules. Ma rog, ideea in sine, de a avea de ales dintre Fat-Frumos din Ferentari si Hercules mi s-a parut simpatica.

Ce am vazut, de fapt? Am vazut o adaptare interesanta a basemelor copilariei. Fat-Frumos este acum un gigolo de Ferentari, Calul lui Fat-Frumos este un fel de sluga a acestuia, mai avem si nevasta lui Fat-Frumos, ca deh, orice Fat-Frumos trebuie sa fie insurat, iar Zmeul, in Ferentari, nu poate fi decat de la o institutie a statului (in acest caz, fiscul).

Spectacolul nu este unul rau, insa cu siguranta mai sunt lucruri de pus la punct. Avand in vedere ca era o dubla avanpremiera: atat spectacolul se juca pentru prima oara, cat si locatia unde s-a jucat, BackYard Garden & Pub, era la primul spectacol pe care-l gazduia. Mai sunt lucruri de pus la punct, insa lucrurile arata promitator.

In acest spectacol l-am vazut, pentru prima oara, pe Iulian Ilinca jucand live. Nu stiti cine este el? Este Frankfurt, care s-a facut cunoscut in show-urile televizate ale celor de la Vacanta Mare (el, de fapt, era la Vacanta Mica, un fel de pui al lor). Mi-a parut acelasi Frankfurt pe care-l stiam de la TV. Parea natural in rolul pe care-l juca, lucru care il avantaja cu siguranta.

Fat-Frumos din Ferentari este o adaptare dupa Pacea cu Zmeii, de Valeriu Butulescu. Se joaca la Teatrul Rosu din Capitala, care pe timpul verii s-a mutat pe strada Popa Nan nr 5 (pe unde era, pe vremuri, RSS PUB; in locul RSS-ului este acum o brutarie).

Per total, nu regret ca am ales Fat-Frumos din Ferentari in dauna lui Hercules. Si spectacolul a fost agreabil, dar si amicii, bloggeri si nebloggeri, cu care am fost, m-au facut sa ma simt bine. Sa vi-i si arat, daca tot ii laudai:

Inchei semnaland un mic paradox: nu e ciudat sa scrii DIN PANTELIMON un articol despre Fat-Frumos din Ferentari? 🙂 Salutari TEATRALE tuturor!

ps: Despre Fat-Frumos din Ferentari a scris si Paul Dutu.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !