Farmecul unei campanii electorale: nume ciudate de candidati .

Incepe campania electorala. Cat de curand (in cateva zile adica). Si ca de fiecare data, avem „piesa de rezistenta”: nume ciudate de candidati. Ar fi misto sa se pastreze de la un an la altul aceste nume. Sa stim si noi, macar ca distractie, care parlament a fost mai bogat in asa ceva.

Anul asta avem productie slabuta. Am gasit doar doua stiri, la cele 2 realitati (RTV , Realitatea.net ). Pe scurt:

– Mihai Cocaina e in ARD. Din pacate jurnalistii de la RTV nu stiau (stirea e mai veche, din 26 octombrie) daca va candida sau nu, pentru ca Monica Macovei respinsese candidatura acestuia. Deh, ea e femeie corecta, nu umbla in campanie cu cocaina dupa ea.

– Ion Ochi (asta sigur e de la PNTCD, ca ei au sigla cu ochiul), Vasile Grumaz, Sorin Bumb.

– Emil Mot si Dan Ciocan (ambii la judetul Olt). Judet care ne mai propune pe Gigel-Sorinel Stirbu (l-au iubit mult parintii) si Doru (sau Dorulet, nu stiu exact cum scrie la el in buletin) Frunzulica. Frunzaverde e deja clasic si pare un nume normal. Tot din Olt e si celebrul Jenel Copilau. N-a fost parlamentar, pentru ca a preferat in 2000 functia de Vicepresedinte al CJ Olt. Dar productiv judetul Olt la capitolul nume ciudate de candidati.

– Nici Botosaniul nu se lasa mai prejos: Verginel Gireada si Mihai Balta. Atentie botosaneni: n-o dati cu bata-n … balta! S-ar putea sa va dea in judecata :))

– La Timis candideaza Ben-Oni Ardelean. Ardelean nume intr-adevar.

– Galatiul ni-l ofera pe Dorulet Resmerita. Un tiz d-al sau e deja parlamentar de Hunedoara (deputat HD adica): Cornel Resmerita.

– Clasici care-s deja in parlament: Toni Grebla, William Branza, Mihai Capra, Octavian Bot, Neculai Ratoi, Mihaita Gaina. Mare mai ti-e gradina, Doamne! Pardon, ograda!

– Ah, dar n-am terminat! Catalin Boboc o USL-este d-un post de deputat de Braila.

– Dorel Caprar vrea sa ajunga deputat pe o caprarie (pardon, un colegiu) din Arad. Tot din USL.

– USL ne ofera in Constanta pe Mihai Lupu, iar la Neamt pe cineva mai putin fioros: Eugen Tapu Nazare.

– Craciunul va fi bine reprezentat in Parlament de Iulian Craciun (FC – ARD), Ion Craciunas (un craciun, da mai mic, de la USL) si Grigore Craciunescu (tot USL).

– Va place busuoicul? Daca da si sunteti bacauan, ii aveti pe listele PDL: si Iulian si Costel abia asteapta votul vostru.

– Credeti ca am terminat de insirat nume ciudate de candidati? Nu, chiar nu. Mai am. De exemplu, Gheorghe Gainaru.

– Sau mai e democrat-liberalul Teodor Spinu. Daca am trai in basmul Harap-Alb, am fi sfatuiti sa ne ferim de omu’ span. Deci n-ar avea nicio sansa. IN situatia data insa nu exclud nimic.

– La Sibiu este candidat domnul Sovaiala.

– Inchei apoteotic cu Laurentiu Fufezan Jiamn. Dansul vrea sa fie senator.

Nu am incheiat articolul, mai am cateva remarci de facut:

1. Stirile de pe cele 2 site-uri sunt incomplete. La multi candidati nu este precizat nici macar partidul.

2. Nimic despre candidati PRM, PPDD ori alte partide mai mici. Adica cine stie ce Sovaiala ne mai ofera si ele. Vrem nume ciudate de candidati de la toate partidele, fara discriminare!

3. Laba, care candidase prin 2008, nu mai e? Mi-e dor de el! Sau de candidata PRM care ne indemna INCERCATI SI CU O FEMEIE! Pacat, oameni de valoare zic!

4. La Craiova a candidat anul asta (de la PNTCD parca) un nene Duduiala. Pe criza asta chiar ar merge in Parlament un astfel de om. Pe bune …

Mai stiti alte nume ciudate de candidati? Ca eu sigur voi reveni cu un articol cat de curand!

Salutari POLITICE tuturor!

Comments

comments

3 thoughts on “Farmecul unei campanii electorale: nume ciudate de candidati .

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !