Fara teatru pe EmilCalinescu.eu. Lateatru.EU

Fara teatru pe EmilCalinescu.eu

 

Introducere

Cei care ma aveti in lista de facebook stiti deja ca se va deschide LaTeatru.Eu. Ceilalti vor fi surprinsi sa afle ca-mi mai deschid inca un blog. De fapt 2. Si cine stie ce va urma. Cate vor urma.

Motivul principal pentru care mi-am deschis LaTeatru.EU este ACEST blog. Da, ati citit bine: ACEST blog. EmilCalinescu.eu ar fi trebuit sa fie dintotdeauna un blog despre mine, ce fac eu, unde ma duc, ce chestii am mai intalnit … Un blog unde sa fie, intai si intai, diversitate.

Cinemil

Diversitate nu inseamna trei sferturi din articole teatru si film. Intai am facut Cinemil.ro. A fost un fel de test: cat de bine merg nisele? Raspunsul este clar: MERG! Am eliberat, deci, acest blog de filme. Fara filme din 29 noiembrie 2014. De fapt, un pic dinainte, de cand am decis sa-l deschid.

Cinemil Future of Media

De ce blog de teatru?

Pasul urmator era firesc si intrebarea pe care multi si-o puneau era Cand faci blogul de teatru?

Nu, nu vorbesc de glumele pe care multi le faceau, cu muzicalinescu.ro ori mancalinescu.ro. Ele, de fapt, nu au fost niciodata in plan. Dar teatrul DA!

E drept, am oscilat un pic: puteam face un blog comun, teatru si filme. Insa am constatat ca publicul este diferit. Nu ca ar fi unul superior celuilalt, ci pentru ca este pur si simplu diferit. Sunt, ca la scoala, doua cerculete diferite care se intersecteaza in foarte putine locuri. Eu sunt printre putinii care apreciaza teatrul si filmul in mod egal. Sunt printre putinii la curent atat cu ultimele lansari de filme, cat si cu cele mai recente spectacole de teatru.

E drept, blogul de teatru pleaca, din start, cu un mare handicap: e adresat in special bucurestenilor. Daca scriu despre spectacole din capitala, e normal sa fie asa. Mai sunt cateva din provincie, cand mai ajung la festivaluri, dar cam atat.

Cu toate astea, spectacolele de teatru aduc trafic. Nu e deloc paradoxal: actorii de teatru au inteles utilitatea retelelor sociale (in special facebook) si distribuie articolele legate de spectacolele in care joaca. Iar cand iti vezi articolul distribuit de mari actori esti legitimat in mod oficial.

LaTeatru

De ce LaTeatru.EU?

Am oscilat mult in privinta numelui. M-am straduit sa gasesc un joc de cuvinte care sa cuprinda numele meu. Dupa ce am constatat ca TeatrEmil.ro ori EmiLaTeatru.ro suna fortat, am hotarat sa iau un nume oficial. Am vrut sa nu intru in concurenta cu nimeni, lateatru.ro exista, nefiind, insa, folosit. Teatrul.ro exista, asa ca un teatrul.eu ar fi fost o badaranie din partea mea.

Totusi, trebuie sa fiu sincer pana la capat, acel .eu din coada arata, totusi, ca e al meu. E ceva oficial, dar e blog, nu site. Lateatru.ro, dupa mine, suna naspa, suna prea a site, in timp ce lateatru.eu suna exact cum ar trebui sa sune: cel mai oficial blog din portofoliul meu, insa BLOG, nu site.

Logo LaTeatru

Mai sus aveti una bucata cover photo si una bucata poza de profil. Astept inca idei si propuneri in acest sens.

Sloganul ramane batut in cuie: bloggingul este un adevarat SPECTACOL!

Ce ramane pe EmilCalinescu.eu?

Eh, aici e provocarea mea: daca despre teatru voi scrie pe Leateatru.eu, despre filme deja scriu pe Cinemil.ro, despre „blonzenii”voi scrie pe Blond.ro, ce mai ramane sa scriu aici? E o provocare chiar si pentru mine 🙂

Ce veti gasi pe lateatru.eu ramane sa descoperiti singuri. Din 27 martie. LaTeatru.eu. Pana atunci, fara teatru pe EmilCalinescu.eu. Ce veti gasi aici, in loc de teatru si film, descoperiti singuri. Deja va puteti face o idee frunzarind ultimele articole 🙂 Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !