Fara bloguri

Astazi este ziua lepselor. Dintre toate zilele, lunea si joia pare cel mai greu de respectat programul. Programul impus de mine. Si totusi mi-am propus azi sa respect ziua lepselor. Vrem lepse, lepse sa fie fie.

Astazi am una mai speciala. Are o singura intrebare si doresc s-o preia TOATA LUMEA. Toata lumea insemnand TOATA LUMEA. Fie pe blog, fie printr-un comentariu.

Asadar, Ciprian ne intreaba cum ar fi o lume fara bloguri. Leapsa e mai veche, dar e atat de actuala.

Raspund si eu cum ma duce capul. Asadar, punctual, cum ar fi fara bloguri:

1. Ar exista mult mai multe ziare. Fizice. Care ziare ar fi foarte citite. Intr-un fel blogul si blogosfera (si netul in general) te face mai informat. Inainte, daca luai, luai un singur ziar. Acum citesti ce ziare doresti. Si ce bloggeri doresti. Dar mai multi. Nu doar unul.

2. As fi fost eu mai stingher. Blogosfera asta m-a obisnuit cu vorbitul. In public. Prin liceu eram destul de timid (Desi nu pare) in a-mi spune opinia. Si nu era legat strict de VORBITUL ORAL. Ci de emotia aia, sa nu ma fac de ras.

3. Fara bloguri ar insemna si fara bloggeri. Incepe sa-mi placa „lumea” asta. Intalniri blogosferice (in fond, prilejuri de a socializa cu cei ca tine) ori evenimente blogosferice. Bloguri=bloggeri.

4. Ar fi fost mai plictisitor. Vrei sa te destinzi? Nu mai citesti o carte de bancuri, ci bloguri. Ori ale tale preferate, ori bantuind grupurile blogosferice de pe facebook.

5. E o expresie: daca nu ar fi fost, ar fi trebuit inventate. Cumva, era normal sa fie. Fara bloguri ar insemna fara internet. Fara internet ar insemna … Deja mergem prea departe, nu?

POate imaginatia mea nu merge atat de departe. Dar serios vorbind: e cam greu fara bloguri. Adica sa-mi imaginez lumea asa cum este, cu internet, cu site-uri, cu ce vreti voi, dar fara bloguri. E un gol care cumva ar trebui acoperit.

Voi cum va vedeti fara bloguri?

Pentru ca n-am timp de taguit (si cica face si rau la SEO, dar nu de asta nu fac, ci pentru ca e 1:20 noaptea), dau leapsa asta la liber. Pentru TOATA lumea!

Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

ps: Si totusi, eu ce as fi fost acum FARA BLOGURI? Raspuns rautacios: fara bloguri acum ai fost si tu angajat undeva :))

4 thoughts on “Fara bloguri

  1. O să răspund la leapşă şi pe blogul meu (momentan fac o pauză de la scris), dar o să comentez şi la tine… Sunt de acord cu ce ai zis şi o să adaug un argument (care se va regăsi, cel mai probabil, şi în leapşa mea): ar fi mai puţine articole de opinie. Prin definiţie blogul este făcut ca să-ţi dai cu părerea (fie profesionist, fie amator). Sigur, există şi în ziare astfel de articole, dar mult, mult prea puţine…

    Oricum, cam atât deocamdată! Mult succes în continuare şi iartă-mă că nu am mai comentat! O să încerc să trec prin cât mai multe articole!

  2. Poate fara blog ai fi fost jurnalist la unul din ziarele care nu au aparut din cauza blogurilor:) Ai stofa de jurnalist din cate citesc eu pe aici!

  3. iti da de gandit intrebarea ta. si cu cat ma gandesc mai serios si incerc sa-mi imaginez o lume fara bloguri cu atat mi se pare mai trist. pe langa faptul ca blogosfera, asa cum ai zis si tu, te face mai informat, mai este si chestia ca atunci cand citesti un blog te simti mai apropiat de autorul blogului decat de autorul unui site general, pe blog majoritatea scriu mult mai subiectiv, este mai intim, mai personal. blogerii se sustin intre ei se promoveaza unul pe celalalt, lucru pe care nu-l vezi in ziare, sau pe site-uri generale, gen imdb, se formeaza un grup, „o mica comunitate”. in concluzie o lume fara bloguri..trist, nu-mi pot imagina.

  4. Am trăit într-o lume fără bloguri şi fără internet. Atunci informaţia era putere şi era la îndemâna celor de la putere, aşa că noi rămâneam cu ceea ce ne aproba cenzura zilnică. Aşa că mă obişnuisem să nu citesc ziare, ci doar eventuale reviste literare. Dacă n-ar fi bloguri şi internet, probabil că aş citi mai multe cărţi, că m-aş uita la televizor (pentru că am renunţat aproape de tot la el) şi aş avea o viaţă socială mai activă. Pe de altă parte mi-ar lipsi ceea ce am găsit aici, acest tip de comunicare şi bineînţeles mi-ar lipsi scrisul 🙂 şi mi-ar fi lipsit feed-back-ul pe care îl ai de fiecare dată prin comentariile primite. Eu mă bucur că am descoperit această lume, chiar dacă am făcut-o de puţin timp, comparativ cu alţii. Ce ar fi dacă n-ar mai fii? Omul este animalul cel mai adaptabil, deci probabil ne-a adapta, deşi nu ne-ar conveni 🙂

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !