Fapte bune pentru bloggeri: like, share, retweet, comment.

Ai mai multi bloggeri prieteni. Tu nu esti blogger. Ce fapte bune pentru bloggeri puteti face? Cum ii puteti ajuta? Raspunsul, pe scurt, este urmatorul: like, share, retweet, comment.

Sa va spun acum cum sta treaba pe larg.

Asadar, cum ajutam alte meserii sa traiasca? Pai:
– Pe scriitori ii ajutam cumparandu-le cartea. Ok, noi, bloggerii, putem sa-i ajutam si facandu-le reclama. Dar oamenii obisnuiti ajuta scriitorii prin cumpararea cartii lor. Si, eventual, prin recomandarea acelei carti apropiatilor.
– Pe actori si pe regizori ii ajutam cumparand bilete. Indferent ca este vorba de teatru ori de film, asa ajutam noi actorii.
– Pe altii ii platesti direct pentru serviciile prestate: pe medici de exemplu, in cazul cabinetelor particulare. Vrei sa te duci la un medic oftalmolog pe care-l consideri bun? Te duci la el, eventual mai aduci 2 prieteni. L-ai ajutat.

Daca ai insa un prieten blogger cum il ajuti? Dupa parerea mea sunt 6 metode, toate complementare. Unele sunt evidente, altele sunt, pentru unii, surprinzatoare:
1. Intai si intai, il citesti. Suna ciudat, dar orice vizita este importanta.
2. Faci click pe bannerele de pe margine. Daca are ad-sense ori link-uri de afiliere fiecare click va fi important. Oh, dar cat de important.
3. Dai like articolelor care-ti plac. Nu e nicio rusine ca-ti plac toate: esti un fan al blogului sau.
4. Cand ai ceva de completat, ii lasi un comentariu. Oricum ti s-ar parea tie, un comentariu PUBLIC il va ajuta mai mult decat un mail sau un mesaj pe chat. Asa vrea google: multe comentarii. Mailurile nu se contorizeaza.

5. Daca ti-a placut mult articolul lui, ce-ai fi sa-i dai share? Sa vada si prietenii tai ce bine scrie amicul tau. Oh, cat l-ar ajuta acest lucru. Si nu doar pentru posibilele vizite pe care le poti genera, ci si pentru simplul fapt ca ai dat share. Share-urile astea se aduna.
6. Si retweet-ul e in aceeasi categorie.
7. Daca tipul e si pe google plus, un plus este de aur. Aici stau cam prost, ma pun la punct cat de curand. Ideea este ca google valorizeaza plusurile astea enorm. Este vorba de cautari personalizate, daca prietenii tai au dat plus la un articol, acela iti va aparea in fata. Prietenii tai fac cele mai bune recomandari, cam asta e deviza.

Ti-e rusine ca citesti blogul unui amic? Daca nu, impartaseste si cu altii bucuria lecturarii lui. Iar daca ai o opinie despre un articol, chiar si-n situatia in care nu esti de acord cu continutul acestuia, fa bine ca acea opinie sa fie publica. Da-i un share, ca nu te doare mana. Da-i un retweet. Ori un plus.

Bloggerul nu-ti cere bani. Niste lucruri care dureaza cateva minute (un share dureaza cateva secunde) pot ajuta bloggerul sa se dezvolte. Pana si simplul fapt ca-i citesti articolele il ajuta. Cere prea mult acel blogger?

Vrei sa faci fapte bune pentru bloggeri? Ajuta-i sa se dezvolte. Pe tine nu te costa nimic, pe ei ii ajuta enorm. Hai, nu e greu ­čÖé Salutari BLOGOSFERICE tuturor! ­čÖé

ps: Pentru ca tot eram la capitolul Fapte bune pentru bloggeri, asa e ca multi dintre voi considerati ca e inutil sa dati like paginii de facebook a blogului, atat timp cat sunteti prieteni cu acel blogger si oricum ii vedeti actualizarile? Iar va dezamagesc: acel like ii este util. Va dau paginile de fb ale blogurilor mele (1 si 2). Sunt curios cati vor fi dispusi sa ajute prin asa ceva.

Comments

comments

4 thoughts on “Fapte bune pentru bloggeri: like, share, retweet, comment.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !