Fantoma de la Opera. Bucuria de a bate un record.

Fantoma de la Opera. Bucuria de a bate un record.

 

Introducere

Pe scurt: Ieri am fost la o camera de evadare avand tematica Fantoma de la Opera. Echipa mea a iesit in 32 de minute, avand momentan recordul camerei. Despre aventura noastra acolo a scris deja Andreea. Dar sa vedem povestea pe larg …

Fantoma de la Opera Record

Escape Fabrica – un escape ghinionist

Despre camera de evadare din club Fabrica auzisem lucruri rele. Cativa operatori de escape-uri imi povesteau cum ca au aflat oripilati ca acolo ar trebui sa bagi mana intr-o toaleta. Faza si mai scarboasa, din punctul lor de vedere, este ca in toaleta era un lichid. Unii au fost, altii doar au auzit, insa auzisem doar pareri negative. Nu gasisem pe nimeni sa-mi laude acel loc.

Totusi, m-a tentat sa merg. Am aflat ca in acea toaleta era, de fapt, lichid de parbriz si ca nu era atat de scarbos pe cat voiau unii sa para. E drept, acum fostele camere (ca erau 3) s-au inchis, escape-ul s-a mutat intr-o alta cladire (tot in curtea Fabrica), unde are momentan o singura camera (Fantoma de la Opera).

Si pentru ca tot vorbim de ghinion, dupa dezastrul din Colectiv s-a inchis Club Fabrica. In plus, s-a inchis si B52, local care functiona tot acolo. Urmarea? Daca inainte era full de lume in acea curte, acum cam bate vantul. Initial parea o locatie buna, acum pare un loc oarecum izolat.

Bucuria de a bate un record

Vorbeam cu un amic blogger despre camerele de evadare si el imi zicea, enervat, ca s-a ajuns la o competite absurda pentru recorduri. Sunt echipe celebre de evadatori care sparg recorduri peste tot. Noi, chiar daca avem experienta, nu ne putem compara cu ei. In plus, faptul ca vaneaza recordul le-ar strica placerea jocului. Una dintre echipe este celebra pentru faptul ca, daca are voie, cere indiciu si dupa 2 minute. Noroc ca unii operatori au impus prin regulament ca primul indiciu sa poata fi cerut dupa cel putin 10 ori 15 minute.

Totusi, trebuie sa recunosc: este o bucurie aparte cand castigi. Da, cumva, eu sunt setat sa ma bucur de victorii. Nu conteaza CE am castigat, conteaza ca SUNT CASTIGATOR. Ieri, ne-am bucurat cu totii ca niste copii de faptul ca batut recordul. 32 de minute e un timp bun. Zic eu.

Fantoma de la Opera Escape Fabrica

Camera Fantoma de la Opera

Fara sa fac spoilere, trebuie sa va zic si in ce camera am intrat. Are si puncte bune (majoritare), dar si cateva defecte. Incep cu calitatile:

  • Te trece cam prin toate puzzle-urile posibile. Trebuie sa si cauti chestii, trebuie sa si gandesti mult, trebuie sa ai si indemanare. Sunt si chestii banale, care se deschid cu cheia, dar si mecanisme nitel mai complicate. De bine zic.
  • Decorul este iarasi misto, chiar se potriveste tematicii.
  • Tematica, in sine, este una de laudat. E o chestie inedita, dupa atatea camere facute dupa filme noi, era timpul si pentru ceva mai vechi. Ideea, in sine, de scoatere in fata a unei povesti celebre de genul acesta este laudabila. Ma bucur sincer.
  • Este o camera care-ti ofera flexibilitate atunci cand iti faci echipa: noi am fost 5, un numar potrivit camerei, dar puteau incapea si 6 (cu greu, din astia mai mici, dar se putea). Totusi, camera poate fi facuta si in 2 (era o problema din acest punct de vedere: sunt cupluri care vor sa mearga sa evadeze, doar ei 2, si in multe locuri nu prea au cum). Eu as recomanda 4-5 persoane, dar, repet, poate fi rezolvata cu succes si de doua persoane.
  • Un mod simpatic de a cere indiciile. Va las pe voi sa-l descoperiti.
  • Nu are chestii imposibile. Sunt camere la care iti dai seama ca nu puteai rezolva puzzle-ul X fara indiciu. Unele camere sunt setate astfel incat sa fie musai nevoie de indiciu. Unii chiar recunosteau asta: AICI n-a rezolvat nimeni fara indiciu. Dupa mine, o camera ar trebui setata astfel incat sa POATA fi rezolvata fara indicii aditionale. Iar aceasta POATE FI terminata astfel.

Trebuie sa zic si cele 3 defecte ale camerei:

  • Avand in vedere faptul ca era vorba de o fantoma, ma asteptam la ceva scary. Nu este NIMIC care sa te sperie aici. Ok, speriatul te-ar fi distras de la joc, unii o prefera asa. Eu, insa, as face-o, cumva, mai infricosatoare. Nu sa mori de inima, dar un pic scary merge.
  • In camera sunt cateva plase de paianjen, alaturi de 2 astfel de insecte (eu vazusem una). Personal, nu m-au deranjat, insa sunt persoane care sufera de aceasta boala psihica numita arahnofobia. Cunosc persoane care atunci cand vad un paianjen incep sa urle, fara sa se mai uite in jur. E trist, cumva ar trebui pus un avertisment in acest sens. Macar sa se pregateasca sufleteste de prezenta lor. Eu fac asta aici, pe blog.
Uitati un exemplu de plasa de paianjen
Uitati un exemplu de plasa de paianjen
  • Unii se pot plange de numarul redus de puzzle-uri. Noi ne-am prins greu la ultima chestie si tot am facut 32 de minute. Daca ne vedea inspiratia mai repede scoteam sub jumatate de ora. Iesi fericit din camera, dar unii simt nevoia de mai mult. Personal n-am simtit asta, chiar zic ca e ok ca numar de indicii, de unde te prinzi greu, insa exact ca la punctul anterior, zic ca lumea trebuie sa stie dinainte. Ok, nu va spune escape-ul ca are putine puzzle-uri, dar eu, ca blogger, pot spune asta: sunt putine, dar sunt foarte diferite.

Concluzii

Camera Fantoma de la Opera, de la Escape Fabrica, este una buna, pe care o recomand. Poate fi imbunatatita, nu este perfecta, totusi este o camera buna. E drept, daca aveti prieteni arahnofobi (d-aia de fac ca toate cele cand vad un paianjen) e bine sa evitati sa-i duceti aici. Iar bucuria de a bate un record este nepretuita. Pentru toate celelalte exista Mastercard 🙂 Pentru detalii despre acest operator vizitati site-ul oficial si pagina de facebook. Salutari EVADATOARE tuturor!

 

Comments

comments

2 thoughts on “Fantoma de la Opera. Bucuria de a bate un record.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !