Factorul uman

Factorul uman

Ludovic Victor locuieste are 30 de ani si locuieste INCA cu mama sa. Se crede un om special. Mama ii alimenteaza constant aceasta credinta. Pentru ea este Toto, catelusul ascultator al lui Dorothy. Cam asa il dorea mama lui: dragut si ascultator. Exact ca-n Vrajitorul din Oz.

Ludovic crede ca este extraterestru, ca vine dintr-o alta lume si ca are alta menire in aceasta viata. El toata viata construieste un OZN cu care va putea merge la tatal sau. Tatal sau a plecat cu un OZN atunci cand Ludovic avea 6 ani. Ludovic incepe sa scrie jurnale, sa adune stiri despre ce se intampla pe Pamant. Jurnalul sau pare un jurnal de stiri de la ora 5. America este oricum tara tuturor posibilitatilor.

In viata lui Luvodic apare Cendre. Misterioasa, deosebita, interesanta, aceasta il da complet peste cap. Pentru a se putea intalni este nevoit sa-si adoarma mama. La 30 de ani este nevoit sa faca asta pentru a se putea intalni cu cine doreste. Pentru mama lui orice fata este o curva nedemna de Toto. Cine este, oare, aceasta Cendre? Si ce doreste ea, de fapt?

Cendre, femeia misterioasa si atragatoare, este interpretata de Monica Sandulescu. Ana Ciontea este prototipul mamei posesive, care ar face orice sa ramana alaturi de fiul ei. Pasiunea pentru fiul ei devine obsesie, orice persoana de sex feminin fiind concurenta. In sfarsit, Dan Radulescu, Ludovic Victor – Toto este tipul de barbat imatur, care la 30 de ani locuieste cu mama sa si care are un univers destul de ingust. Desi vinde ziare si afla tot ce se intampla in aceasta lume, el este usor de mintit si manipulat. El toata viata si-a trait-o cu unicul scop de a construi acel OZN.

Per total, Factorul Uman este un spectacol agreabil. Il incepi razand in hohote si-l inchei cazand pe ganduri. Este posibil sa cunosti si tu persoane in situatia respectiva. Este bine jucat, bine realizat, constituindu-se intr-o alegere foarte buna. Faptul ca se joaca la Sala Noua a Teatrului de Comedie nu-l face un spectacol mai slab decat celelalte. Atmosfera mai intima si oarecum mai misterioasa din aceasta sala avantajeaza foarte mult spectacolul. Cred ca alegerea salii a fost una inspirata.

Factorul uman este un spectacol al Teatrului de Comedie din Bucuresti. Dupa un text de Thierry Janssen, in regia lui Alexandru Mazgareanu, avand in distributie pe Dan Radulescu, Ana Ciontea si Monica Sandulescu, acest spectacole se joaca la Sala Noua a Teatrului de Comedie, una micuta si intima, potrivindu-se perfect in peisaj. Mai multe detalii despre spectacol gasiti AICI. Despre spectacol a scris si Raluca. Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !