Facem pariu ?

Facem pariu ?

 

Ati auzit deseori aceasta replica. Multa lumea intreaba asta atunci cand e sigur de un eveniment. De obicei se pun pariuri pe evenimente viitoare, insa uneori se pun pariuri si pe cele trecute. Cand doi oameni se contrazic, unul spune FACEM PARIU CA E CA MINE? Uneori miza este mare, o sticla de bautura fina, alteori se fac pariuri modice. Personal, am pierdut o cafea de la automat, o inghetata de 1 leu de Mc sau o bere de la supermarket. Am castigat, insa, diverse alte premii mici. Eu prefer pariul pe o bere, pe care o savurez cu placere. Dar am castigat, candva, si un stick ori un mers cu masina pana acasa. Ori un sticker. Ori o cola la 0.5.

Ideea e simpla: dintotdeauna oamenii au simtit sa parieze. Pariul este un fel de confirmare a unor lucruri. Eu STIU cine va castiga un meci, eu STIU ca e cum am spus eu, eu STIU ca am dreptate. Pariul OFICIALIZEAZA aceste lucruri. Nu se doreste a fi o paguba pentru cel invins, ci doar o recompensa pentru invingator.

Foarte misto sunt pariurile in mai multi. In cazul meciurilor de fotbal, daca e un singur meci, sunt maxim 3 persoane implicate: unul ia egalul, unul victoria gazdelor, altul victoria oaspetilor. Daca e musai sa fie mai multi, solutia este simpla: se ia pe scor exact.

In Romania au inceput pariurile politice. Acum, la turul 2, au fost o tona de pariuri pentru cine iese presedinte. Desi multi isi doreau sa iasa Iohannis, pariasera pe Ponta. Chiar credeau ca Iohannis nu are nicio sansa. E drept, pariul se facea si la modul: daca iese Iohannis dau de baut. Sunt curios, totusi, cati s-au tinut de cuvant.

Tot in categoria pariu, amicii mei studenti mi-au spus ca se pun pariuri pe note. Cica un pariu la moda: care dintre noi 2 ia mai mult? Daca luam aceeasi nota, nu castiga nimeni. Daca picam amandoi, am pierdut amandoi :))

In aceste conditii, cum sa nu aiba succes casele de pariuri? Si cele offline, dar si cele online, au din ce in ce mai multi clienti. Romanii nu aveau gustul pariurilor, singura posibilitate fiind celebrul Pronosport. Acolo erau meciuri prestabilite, unde posibilitatile erau mici. Foarte mici.

In plus, unicul pariu acceptat era cine va invinge. Steaua Dinamo 1 x 2. Nici macar nu erau acceptate pariurile cu CINE SE CALIFICA. Meciurile se terminau la pronosport in 90 de minute.

Mai nou exista felurite pariuri: pariu numar goluri, pariu numar cornere, pariu numar cartonase, pariu numar de auturi. Nici nu stiu daca mai exista sau nu pronosportul, tind sa cred ca nu. Dar si daca ar exista, in afara de cativa nostalgici, de 60 de ani sau mai mult, cine ar mai juca asa ceva? E drept, loteria este extrem de conservatoare, din toate punctele de vedere, deci nu m-ar mira. Am fost la o agentie Loto acum nu mult timp, loc in care am vazut ca se mai vand … lozuri in plic. Eu habar n-aveam cum se desface, mi-a aratat cineva. Altii stiau exact cum se desface. E drept, habar n-am care-i premiul, ce pot castiga. Dar distractia e asigurata.

Acum, sunt curios cati dintre voi aveti curaj sa-mi spuneti care e cea mai valoroasa chestie castigata in urma unui pariu. Facem pariu ca nu-mi veti spune? :)) Castigatorul primeste o mentiune in articolul viitor. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

 

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !