Facem pariu ca veti lectura acest articol pana la capat?

Facem pariu netbet

Facem pariu este o expresie pe care o auzi deopotriva la cei foarte tineri, dar si la cei foarte batrani. O auzi atat la copiii cu bani, cat si la cei foarte saraci. O auzi atat la afaceristi, cat si la cei care nu au aproape nimic.

Facem pariu este o expresie pe care multi n-o folosesc pe bune. Unii o zic doar ca sa sublinieze ceva, sa intareasca spusele anterioare. De altfel, ca sa intelegeti mai bine, de fiecare data cand aud expresia facem pariu, eu raspund calm: Pe ce? Daca tot sunt atat de siguri, e firesc sa accepte, nu? Doar ca nu e deloc asa, unii retragandu-si imediat oferta. „A, nu, era asa, o vorba…”

Personal, imi plac pariurile, dar nu cele oficiale, institutionalizate. Imi place sa pariez cu prietenii, imi place sa-i provoc pe bune pe cei care-mi spun Facem pariu si care sunt 100% siguri de spusele lor. Pariurile mele preferate sunt despre trecut si nu despre viitor: Facem pariu ca e cum zic eu, ca evenimentul s-a petrecut in 92 si nu in 94? La astea nu dau gres. La pariurile despre viitor dau gres doar atunci cand pariul nu depinde de mine.

Fix din acest motiv evit (dar nu complet) sa fac pariu pe un eveniment unde nu am nicio implicare. Nu joc nici la Juventus, nici la Real, drept urmare nu am niciun control asupra rezultatului meciului dintre ele.

Totodata, prefer sa fac pariuri cu prietenii din 2 motive:

  1. Sa-i pot oftica atunci cand am invins (farmecul nu e doar sa castigi, ci si sa te bucuri de supararea invinsului).
  2. Daca pierd, sa dau banii unui prieten, nu unui strain. Banii, berea, ce-o fi.

La jocuri de noroc, pacanele, cum sunt ele cunoscute la noi, am jucat foarte putin. Niciodata nu am mers cu gandul ca ma voi imbogati. Tot timpul m-am dus cu un prieten, cu un acelasi prieten, iar scopul era acelasi: de distractie. Mize mici, acceptam orice castig, chiar si sa-mi recuperez banii inapoi.

Avand in vedere un castig brusc, neasteptat (bagat 20, castigat 250), per total tind sa cred ca-s pe plus la pacanele. Si asa vreau sa ramana.

Nu-i condamn, insa, pe cei care joaca. Nu-i condamn nici pe cei care o fac offline, care vor sa simta atmosfera de casino, nici pe cei care o fac online. Este o activitate care tind sa cred ca se petrece din cele mai vechi timpuri. Nu stiu exact cand a fost ea sistematizata, unele surse istorice spunand ca s-a pariat inca din Grecia Antica pe evenimentele sportive. Stiu, insa, ca cel care a inventat pariurile a fost un om tare destept. Un antreprenor cu adevarat vizionar.

Piata cazinourilor online ce ofera jocuri de noroc clientilor din Romania este din ce in ce mai bogata. Daca vrei sa joci Poker ori alte jocuri din confortul propriei case, ai N optiuni la dispozitie. Ce nu inteleg eu si-s dezamagit este de ce nu poti face mai multe pariuri extra-sportive si-n Romania. Ori pariuri sportive, dar nu strict pe meciuri. De exemplu, sa pariezi ca CSU il va schimba pe Mangia cu Papura. Ori, un exemplu un pic mai indepartat, sa pariezi cand se va mai imbata rau Tamas.

Sa ne intelegem: am pariat si eu, e drept ca doar offline, si senzatia cand urmaresti un meci avand un pariu pus este cu totul alta. Ma rog, depinde si de suma, ca nu poti exploda de bucurie atunci cand ai castigat 30 de lei. Adica poti, dar te faci de ras.

Facem pariu este, insa, o expresie pe care NICIODATA n-o folosesc atunci cand pariul depinde exclusiv de catre celalalt. Nu voi provoca pe nimeni la modul Facem pariu ca-ti va placea pizza asta? Nu v-am zis pana acum, dar oricat de mici si neinsemnate ar fi pariurile cu prietenii, mie-mi place sa le castig. Si nu premiul in sine conteaza, ci ideea de a fi castigator in fata cuiva cunoscut. In fata unui GRUP de prieteni.

PS: NU facem pariu ca dupa acest PS veti reciti titlul. Desi stiu ca asta vor face 90% dintre cititori 🙂

Comments

comments

2 thoughts on “Facem pariu ca veti lectura acest articol pana la capat?

  1. „farmecul nu e doar sa castigi, ci si sa te bucuri de supararea invinsului”… am ras pe infundate la faza asta! este atat de tipic „Emil”! Am citit pana la PS (inclusiv) si fac parte dintre cei 10% care… probabil ca au citit foarte bine titlul de la inceput. Nici eu nu fac pariuri dar m-a amuzat intotdeauna patosul cu care altii se ofera sa le faca. 🙂

    1. Eu d-aia urasc meciurile amicale, fara miza. Farmecul oricarei intreceri este sa-i vezi pe unii bucurandu-se si pe ceilalti agonizand. Oricat de pozitivi ar fi unii, asta e adevarul.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !