Facebook este cea mai AUTENTICA retea sociala!

Facebook este cea mai AUTENTICA retea sociala

Facebook este cea mai AUTENTICA retea sociala, chiar daca ideea in sine de retea sociala presupune un grad mare de falsitate. Incerc sa-mi argumentez opinia, fara ca asta sa presupuna ca mi-as dori ca voi sa intrati aici. Eu nu vreau sa conving pe nimeni de nimic. Eu doar constat. Culmea, daca as convinge pe cineva sa vina ori sa revina pe Facebook, riscul ca reteaua sa devina si mai falsa este mare.

Asadar …

Facebook este cea mai AUTENTICA retea sociala pentru ca are cel mai matur public. Da, ati citit bine: toti batranii aia care au acaparat Facebook-ul si va enerveaza pe voi, fie pentru ca va sunt rude, fie pentru ca se baga aiurea in postari cu comentarii neclare, au facut reteaua aceasta mult mai SINCERA. Batranii aceia nu se prefac: nici cand il injura pe Basescu, nici cand posteaza ceva despre Dumnezeu, nici cand posteaza fotografii facute extrem de stangaci. Sunt autentici. Nu-si propun sa fardeze nimic, nu-si propun sa se ascunda.

Facebook este cea mai AUTENTICA retea sociala pentru ca gandurile scrise sunt mai greu de editat decat clipurile ori fotografiile. Da, ai fotografii si clipuri si pe Facebook, insa cumva baza ramane textul. Ai reels, ai stories, ai fotografii la fiecare poza, insa toate celelalte au retele sociale dedicate: daca vrei doar poze, mergi pe Instagram, iar daca vrei clipuri, majoritatea amuzante, dar fake, mergi pe TikTOK. Pentru text, pentru a-ti asterne gandurile intr-un text, intr-un poezie, Facebook este baza. Si fix d-asta multi fug de aceasta retea sociala.

Facebook este cea mai AUTENTICA retea sociala pentru ca a fost printre primele retele. La inceput de tot, chiar si inaintea Facebook, oamenii intrau in social-media pentru a fi ei insisi. Pentru a scoate in evidenta o alta latura a lor. Diferita. Latura lor amuzanta. Nu au intrat pentru a face bani, nu au intrat pentru ca aveau de administrat nu stiu ce conturi de companie. In cazul celorlalte retele sociale, nu a existat asa ceva. Pe celelalte retele sociale intri ca sa te distrezi si, daca esti content creator, ca sa faci bani. Face cineva clipuri pe TikTok doar de amorul artei? Am dubii. Fiecare se gandeste ca ar putea castiga. Nu acum, dar pe viitor…

Facebook este cea mai AUTENTICA retea sociala fara sa vrea, fara sa fie meritul retelei, al proprietarilor ei. Asa s-a nimerit, acesta este contextul. Dimpotriva: Mark incearca sa cenzureze, abuzeaza cu cenzura. Insa fix cenzura asta ne face sa constientizam autenticitatea: nu este cenzurat cel care posteaza poze cu pisici ori citate motivationale, ci acela care posteaza lucruri pe bune, care nu-si poate stapani emotiile, care este furios, care sare calul. Numarul de zile de suspendare este un indicator important al sinceritatii.

Facebook este cea mai AUTENTICA retea sociala intr-un ocean de retele sociale fake. Este si ea fake, contine multa falsitate, multa ipocrizie. Dar nu ATAT de multa. Este ca-n povestea cu sucurile: unele bauturi nu au deloc suc natural, altele au 1%, iar altele au 10%. Cam asa este si Facebook: are multi coloranti, multi aditivi, dar are si 10-15% suc natural. TikTok abia de are 1%.

Imagine luata din articolul DISCUTIE SINCERA DESPRE VICII

Facebook este cea mai AUTENTICA retea sociala? Eu zic ca da, dar astept si opiniile voastre. Eu v-am spus de ce raman fidel Facebook, de ce nu migrez pe o alta retea. Insa astept sa-mi spuneti si voi argumentele voastre. Sa-mi spuneti eventual de ce ati renuntat la Facebook. Nu vreau sa conving pe nimeni, nu-mi place ideea asta, de a convinge, de a „propovadui”. Fix d-asta imi displac preotii ori misionarii. Eu cred asta, mi-am asternut gandurile, vreau sa ramana scrise, sa fie gasibile pe Google. Insa fiecare face cum considera. Si e foarte bine ca suntem diferiti, ca gandim diferit. Ca existam pe retele sociale diferite.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !