Fa-mi loc la Teatrul Elisabeta

Marti seara am fost, pentru prima oara, la Teatrul Elisabeta pentru a vedea spectacolul Fa-mi loc, cu Marius Manole si Medeea Marinescu.

Fa-mi loc este intalnirea a doi tineri, intr-o cuseta de tren, in ajunul Craciunului. Amandoi singuri, amandoi cu probleme, amandoi stresati. Aparent, doua persoane complet diferite, insa in fapt atat de asemanatoare.

Ajunul Craciunului este momentul in care suntem inconjurati de familie. Este momentul in care singuratatea doare cel mai mult.

Dupa spectacol imi venisera in minte tot felul de lucruri…

Intai si intai, nu am circulat niciodata cu trenul intr-un vagon de dormit. Nu sunt fan al trenurilor, nu ma incanta deloc ideea. A circula insa SINGUR intr-un astfel de vagon mi se pare interesant. Vei imparti cuseta cu un necunoscut, timp de mai multe ore.

Asadar ce l-as intreba pe cel de langa mine? … ce i-as destainui? … cat l-as ajuta? … cat de durabila poate fi o prietenie cladita in cateva ore, fie ele si intime? cat de mult poti sa cunosti un om in cateva ore? …

Mi-au placut cei doi actori, mi-a placut spectacolul. Este viu, este alert, iar actorii si-au intrat foarte bine in roluri. O amica bloggerit, Ileana, face o observatie interesanta: actorii improvizeaza mult si ea are impresia ca spectacolele ar fi diferite intre ele. Nu ma pot pronunta, insa parca as vrea sa merg sa ma conving.

Legat de Teatrul Elisabeta, as avea doar 3 precizari de facut:
1. Ca locatie, este IDEAL asezat: nu este nici in aglomeratia din Centrul Vechi si nici nu este undeva ascuns. Este pe un bulevard foarte circulat, Elisabeta, in centrul orasului, vizavi de Parcul Cismigiu.
2. Este o imbinare interesanta a ideii de teatru si de cafenea/restaurant. La parter este restaurant, unde poti bea ori manca ceva inainte de spectacol, urci la etajul 2 pentru teatru si, eventual, cobori din nou la parter pentru a mai savura o bautura dupa un spectacol teatral bun.

3. Scaunele nu sunt asa comode, nu au manere cum au la alte teatre, sunt scaune normale. Motivul? Sala se poate transforma intr-o sala de restaurant care poate fi inchiriata pentru un eveniment special. Poti face o nunta sau un botez acolo. La nunta poti chema un comediant sau o trupa de teatru, care sa-ti presteze ceva pentru invitati. Va fi, cu siguranta, o nunta diferita. Ca scena nu dispare, ramane acolo, insa daca ai un pic de imaginatie te poti folosi de ea.

Va spuneam mai sus de amestec: scaune de restaurant, atmosfera de teatru clasic. O combinatie interesanta.

Nu am baut si nu am mancat nimic, asa ca nu pot sa spun nimic despre restaurantul in sine: nici despre mancare, nici despre servire, nici despre preturi. Data viitoare, de curiozitate, voi bea macar o bere.

Spectacolul Fa-mi loc, un produs al Asociatiei Inspira, este un spectacol care nu trebuie ratat. Teatrul Elisabeta, de asemenea, este un loc care trebuie bifat. Este printre cele mai noi teatre aparute in peisajul cultural bucurestean. Detalii despre teatru si despre urmatoarele spectacole de acolo gasiti pe www.teatrul-elisabeta.ro. Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

3 thoughts on “Fa-mi loc la Teatrul Elisabeta

  1. Pingback: Fa-mi loc la Teatrul ElisabetaBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !