Fa-mi loc cu Marius Manole si Medeea Marinescu, pe 11 martie la Teatrul Elisabeta

Multa lume pune in antiteza teatrul clasic cu teatrul independent. Multa lume are impresia ca ar fi un conflict, mai mic sau mai mare, intre cele 2. Exista multe argumente in acest sens, insa exista anumite spectacole care isi doresc sa contrazica acest lucru. Unul dintre acestea este Fa-mi loc cu Marius Manole si Medeeea Marinescu, in regia lui Radu Beligan.

Cateva lucruri interesante despre acest spectacol:
– Este prima si singura colaborare a maestrului Radu Beligan cu teatrul independent. Ce ziceam mai sus: teatrul clasic si teatrul independent nu sunt ori nu ar trebui sa fie in antiteza. Ar trebui sa fie doua lucruri complementare, actori si regizori dintr-un tip de teatru putand lucra si pentru celalalt teatru. Marius Manole dovedeste din plin ca poate juca pe orice scena.
– Locurile unde se joaca acest spectacol sunt o dovada: urmatoarele 2 reprezentatii au loc pe 11 martie la Teatrul Elisabeta (un teatru clasic) si pe 14 martie la Godot (teatru-cafenea). El s-a mai jucat insa in multe locuri, in tara si in strainatate.
– Este primul spectacol in care joaca Marius Manole si Medeea Marinescu. Ulterior ei au mai colaborat si pentru alte spectacole, insa acesta a fost primul spectacol in care cei 2 au fost unici protagonisti.

Marius Manole si Medeea Marinescu. Foto Anca Robu

Sa vedem acum cateva reactii despre spectacol:

– Cu dialoguri pe cât de naturale, pe atât de dinamice, beneficiind de o punere în scenă de un rafinament aparte, spectacolul „Fă-mi loc!” îi face complici pe spectatori la trăirile autentice ale personajelor: întâlnirea dintr-un tren de noapte dintre Manuel, un domn bogat, care tocmai a avut parte de o nesincronizare temporală și sentimentală o dată cu plecarea trenului din stație și Camila, o studentă energică, senzuală și inteligentă, care își acoperă melancolia singurătății printr-o sumedenie de ghidușii nefirești pentru colegul său de compartiment. (sursa: Ziarul Metropolis)

– E ajunul Crăciunului. Momentul în care fiecare simte, mai mult ca oricând, nevoia de dragoste. Hazardul îi aduce pe Manuel și Camilla împreună, doi oameni ce nu au aparent nimic în comun. Însă amândoi caută să înteleagă și să se înteleaga, amândoi au nevoie să vorbească, să se destăinuie și, mai mult, amândoi au nevoie să se vindece de singurătate. (yorick.ro)

– Fa-mi loc! e o piesa cu un umor tandru, care te farmeca incontestabil. Textul lui Anthony Michineau e captivant si alert, iar jocul celor doi atat de mari si de frumosi actori, asezati in regia lui Radu Beligan, depaseste cu mult granitele oricarei conventii. Razi mult, din tot sufletul, cu ras frumos, care te inalta. Lacrimezi putin, de dor, de uimire, dar presimti si ca o asemenea piesa iti va oferi o mie de intrebari, fara sa te lase sa umbli indurerat in cautarea raspunsului unic. (Revista Tango)

– Pe scurt intamplarea face ca ei sa ajunga in aceasi cuseta intr-un tren de noapte.El barbat insurat trebuia sa fie acolo cu sotia lui in drum spre locul in care isi vor petrece Craciunul,ea nu are bilet si se instaleaza cam nepoftita in cuseta,norocul ei este ca sotia lui nu prinde trenul.Scanteiile care apar intre cei doi dau nastere unor situatii si dialoguri savuroase care va vor face sa radeti cu gura pana la urechi. (colectionaruldesuflete.net)

Va ziceam mai sus ca spectacolul s-a jucat in mai multe locuri. A avut 2 reprezentatii si in strainatate, la Bruxelles in cadrul Festivalului Europanova, si la Paris la Palatul Behague. Tara de origine a spectacolului este Franta, piesa fiind scrisa de Anthony Michineau, care este regizorul si personajul principal al spectacolului original frantuzesc.

Tineti minte: Fa-mi loc cu Marius Manole si Medeea Marinescu, pe 11 martie la Teatrul Elisabeta (ora 21) si pe 14 martie la teatrul Godot (ora 22). Fa-mi loc cu Marius Manole si Medeea Marinescu – o productie a Asociatiei INSPIRA. Mai multe detalii despre spectacol gasiti pe pagina sa de facebook  Salutari TEATRALE tuturor 🙂

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !