F64 si Mos Craciun

Pe scurt: F64 a dat un comunicat de presa prin care anunta ca s-a vandut, ulterior totul dovedindu-se o manevra de PR, „cumparatorul” fiind, de fapt, Mos Craciun. TOATA blogosfera le-a sarit in cap, reprosandu-le MINCIUNA.

Dau si eu cateva reactii, daca intrati pe toate link-uri veti vedea si altele. Asadar: Auras Mihai, Nwradu, Ruxandra, Tudor (unde aveti reactiile multor persoane din Social Media), Zoso.

Toti ironizeaza sau critica actiunea celor de la F64. S-a gandit insa cineva la partile BUNE ale acestei campanii? Hai sa va zic eu 3 „avantaje”:

1. F64 era un magazin pentru profesionisti. Probabil acum tintesc un alt public, au in portofoliu compacte din ce in ce mai multe. A fost o ocazie buna sa-si faca reclama.

2. Mos Craciun e un nene cu o imagine pozitiva (Ca sa ma exprim in termeni de PR). Serios, glumele cu Mos Craciun sunt acceptate si privite cu ingaduinta. Nu e ca si cum ai minti ca te-a preluat cine stie ce gigant si de fapt a fost o minciuna.

3. F64 este un magazin serios. Sa zicem ca X cumpara pana cum de la ei. De ce cumperi de la magazinul online X si nu Y? Simplu:
– Au o gama variata de produse.
– Au preturi bune.
– Sunt corecti la garantie (la tehnologie e foarte importanta garantia).

Hai sa ne gandim logic: ai bifat toate punctele astea, a venit o campanie pe care tu o consideri tembela. Ce faci? Renunti la magazinul online de la care faceai pana acum cumparaturile? De ce ai face asta? Hai sa luam in considerare pretul: se merita sa dai bani, sa zicem 50 de lei, doar pentru ca nu mai vrei sa iei de la brandul X, ca te-a mintit? Serios? Eu n-as face asta? Discutia asta am mai avut-o in cazul KFC.

Sa recapitulam: in opinia mea F64 a actionat partial corect. Bloggerii sunt insa nitel ipocriti (sa nu zic ca-s ipocriti de-a dreptul): in gura mare dau de pamant cu F64, sustinand ca nu trebuia actionat asa, insa de fapt invidiaza pe cei de la F64 si a lor agentie de PR. Ei n-ar face asa? Ba ar face, s-ar putea ca unii sa fi facut deja chestii de genul.

Ei au fost mintiti, e normal (pana la un punct) sa se atace. Pronosticul meu este insa altul: vanzarile F64 nu vor scadea, ci, dimpotriva, vor creste. Campania este un succes.

Apropo, bloggeritele care critica F64 pentru ca a fost cumparat de Mos Craciun au tot felul de articole cu MAGIA CRACIUNULUI. Nu e o contradictie? Intreb serios, fara sa atac pe cineva anume.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

ps: Vad ca multi se iau de faptul ca minciuna a fost intr-un COMUNICAT DE PRESA. Chestia cu comunicatul de presa care este sfant imi aminteste de faza spusa de un prof cu SFANTA CATEDRA. Cica in anii 90 profesorul trebuia musai sa se afle in spatele catedrei. Era acceptat sa se plimbe printre studenti, insa NU AVEA VOIE sa puna fundul pe catedra. Cine facea asta NU ERA DEMN DE A FI PROFESOR. Probabil multi absolventi de comunicare au inca in minte, din facultate, ideea ca un comunicat de presa e ceva sfant.

Comments

comments

One thought on “F64 si Mos Craciun

  1. A zis cineva pe Facebook o vorbă mare: „Era bun F64. Mă documentam de pe site-ul lor, apoi comandam de pe Amazon și făceam economie de cel puțin 25%”. Cam așa stă treaba.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !