Evil Dead – Cartea mortilor

Despre Evil Dead – Cartea mortilor trebuia sa scriu de ceva timp. Vizionarea a fost vineri, filmul e tot de vineri in cinematografe, asa ca intarzierea este chiar mare. Din pacate insa am fost in pana de idei. N-am stiut cum si ce anume sa scriu. Si asta din mai multe motive:

1. Nu sunt fan horror. Nu am vazut foarte multe la viata mea (idei preconcepute in principal), singurele vazute fiind in mare cele ironizate in diverse Scary Movie-uri (ca sa pot sa ma bucur de seria mea preferata pana la capat).

2. Am avut o perioada aglomerata din punct de vedere blogosferic.

3. Nu stiu exact ce asteptari ar trebui sa am. Sau ar fi trebuit sa am.

Legat de asta, sa va zic din punctul meu de vedere cum ar trebui sa stea lucrurile: un horror ar trebui sa fie un film care sa te tina in scaun, care sa te sperie si de la care sa pleci din sala de cinema cu gandul ce bine c-am supravietuit. Se pare insa ca tot horror e si filmul in care vezi mult sange, vezi oameni schingiuiti in diverse moduri (pentru mine originale, pentru cei satui de horror sunt deja obisnuinta) si diverse fete inspaimantatoare doar pentru ca sunt ciopartite. Evil Dead – Cartea mortilor este fix in aceasta categorie. Nu te sperie nimic, nu e nimic care sa-ti sara-n cap (sau asa sa ai impresia), insa vezi felurile moduri de a omori un om. Nu ca ar fi chiar bine sa le stii, da deh, asta inseamna horror.

De asemenea, gandirea mea logica cam da eroare. Iarasi cica nu ma potrivesc peisajului. Un om cu o tona de cuie-n mana n-ar trebui sa-si mai poata misca mana. Sa nu mai zic de faptul ca o mana stanga taiata este sinonima cu moartea (ca e o artera de la inima si va curge prea mult sange). Detalii. In filmelele horror totul e permis.

Iar in sala de cinema, in lipsa de experiente traumatizante, aveam tot felul de glume care-mi veneau in cap. Cand vedeam mana plina de cuie care se misca imi aduceam aminte de bancul: „deviza lui Iisus: nimic nu e batut in cuie”. Iar cand vedeam pe cate cineva cu o mana taiata ziceam calm: o sa caute la final un magazin de second-hand. Pentru mine totul era funny, la fel cum, spre rusinea mea, am tratat tot filmul. Sincer exista multe comedii la care am ras mai putin.

Ultimele 3 chestii legate de Evil Dead – Cartea mortilor:
1. El a fost ironizat in Scary Movie V (si a fost destul de mine ironizat). Si era destul de ciudat sa vad filmul si sa-mi amintesc faze din parodia acestuia. Ordinea fireasca trebuia sa fie cea inversa (sentimentul de ceva funny era deci accentuat si de acest aspect).
2. Doua recenzii diametral opuse in blogosfera: Ioana da de pamant cu el in timp ce Angela il lauda.
3. Detalii tehnice: Evil Dead – Cartea mortilor este de vineri in cinematografe si este adus in Romania de InterCom Film.

Salutari DE GROAZA tuturor si va invit pe toti sa vedeti Evil Dead – Cartea mortilor 🙂

5 thoughts on “Evil Dead – Cartea mortilor

  1. Pingback: [InterComFilm] “Evil Dead: Cartea morţilor” | Radu presents: The Movie-Photo Blog

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !