Evadare nebuneasca in timp record

Evadare nebuneasca in timp record

 

 

Descoperisem, acum cativa ani, cursurile non-formale. Dezvoltarea personala, conceptul in sine, nu m-a atras, dar niste cursuri pe anumite domenii, gen comunicare ori vanzari, se pot dovedi utile.

Eu, insa, aveam o nebunie: intrebam de fiecare data ce pregatire are persoana care urmeaza sa-mi tina trainingul. Cumva, cei cu pregatire psihologica ori macar umanista imi inspirau incredere. Inginerii reprofilati peste noapte mi-au starnit intotdeauna repulsie (poate si pentru ca foarte multi politicieni sunt in aceasta categorie).

Am facut aceasta introducere super-lunga pentru ca am intalnit doua camere unde se simte o mana de psiholog. Si, credeti-ma, este un lucru extrem de bun. No-Exit se cheama ei si au 2 camere: Salonul 13 si The Box.

NO Exit

Prima dintre ele este un salon al unui spital de psihiatrie de unde o singura persoana a evadat. Acea persoana este Leopold Uranus, un geniu al logicii internat pe nedrept. Acesta s-a facut nevazut, insa indiciile lasate de el inca sunt in salon. Tu si echipa ta trebuie sa te bazezi pe acele indicii pentru a evada. Camera este una de spital de psihiatrie, unde, printre altele, trebuie sa te uiti pe pereti. Cam asta fac bolnavii de acolo, dar in cazul tau peretii s-ar putea dovedi utili.

Salon 13

Cea de-a doua camera, oficial mai grea, este The Box. Aici ai semnat pentru a face parte dintr-un experiment claustrofobic. Subiectii sunt inchisi intr-o camera complet neagra, cu lumina foarte putina, unde urmeaza a li se studia comportamentul. Din pacate, insa, timpul stabilit pentru experiment a expirat, asa ca trebuie sa gasesti o modalitate de a iesi.

The Box

Sa va zic acum paradoxal: echipa mea, BlogBusters, a iesit intr-un timp RECORD din a doua (27:27, dupa cum vedeti in poza de mai jos), timp mult mai bun decat cel scos in prima. Nu imi dau seama de ce, probabil pentru ca a doua se preteaza mai bine celor avansati, unele puzzle-uri fiind mai greu de detectat de catre incepatori.

Record No EXIT

Sa va mai zic 3 chestii interesante gasite in aceste camere:

1. Organizatorii mi-au marturisit ca au oroare de calculele matematice. Din acest motiv nu sunteti nevoiti sa faceti niciun astfel de calcul. Ideea este ca pentru a iesi trebuie sa-ti folosesti simturile, nu trebuie sa ai deasupra umerilor un calculator ambulant (ori, cum am mai facut in cateva camere, sa trebuiasca sa scoatem telefonul din buzunar).

2. Muzica este aleasa special. In The Box cica este o muzica speciala pentru a te stresa si innebuni. Ori sunt eu prea nebun, ori sunt surd, dar eu abia daca o distingeam. Poate si d-aia am facut acest record.

3. La Salonul 13, prima camera, ai de vreo 2-3 ori sentimentul ca urmeaza sa termini. Efectiv nu mai ai nimic prin camera si ai impresia ca ACEL puzzle este ultimul. Intr-un final chiar asa este, dar feeling-ul avut dupa ce IN SFARSIT ai evadat este foarte misto.

Per total, subliniez iarasi ce va spuneam la inceputul articolului: se simte mana de psiholog. Aceste camere se joaca un pic cu creierul vostru, intr-un mod placut, totul avand obiectivul clar de a fi extrem de satisfacuti atunci cand ati evadat. Singurele lucruri pe care le-as schimba ar fi 2 chestii in Salonul 13: as schimba modul de deschidere al usii (sa fie automat, nu zic mai multe sa nu fac spoiler) si as rezolva problema scurtaturii. Nu zic cum, dar prin noroc unii pot iesi mai repede din camera, fara sa faca toate puzzle-urile. In The Box acest lucru este IMPOSIBIL (si, sincer, e foarte bine sa fie asa).

BlogBusters No Exit

Legat de numarul de participanti, ca am avut o discutie in acest sens cu gazdele, noi am fost 4 (dupa cum se vede in poza de mai sus) in ambele camere si cred ca este numarul optim. Ei recomanda 3 in The Box, dar eu zic ca-i ok si 4. E drept, 5 in salon mi se pare exagerat, nu este tipul de camera unde poti face mai multe lucruri in acelasi timp, insa 4 e numarul optim.

Altfel, recomand ambele camere de la No-Exit si va provoc sa mergeti in The Box pentru a ne bate recordul. Pot fi gasiti si pe facebook, loc unde pot fi usor confundati cu altii din Bucuresti, din provincie ori chiar din Varsovia. Recomand, de asemenea, o evadare nebuneasca dubla: ambele camere, una dupa alta.  Salutari EVADATOARE tuturor!

Comments

comments

5 thoughts on “Evadare nebuneasca in timp record

  1. Pingback: Evadare nebuneasca in timp recordBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Pingback: No Exit

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !