Evadare cu parfum asiatic

Evadare cu parfum asiatic

 

 

Asia este originea camerelor de evadare. Prima oara in Japonia, dar apoi s-au extins repede si-n alte tari, printre care si Malaezia. Chiar vorbeam cu cineva acum vreo luna ca daca ar merge in Asia, printre obiectivele turistice efective de vizitat s-ar strecura si cateva camere de evadare. Habar n-am ce preturi practica asiaticii, dar cred ca ar merita experienta.

Puteti testa, insa, o astfel de experienta si in Bucuresti, la Real Escape Room. Personal, cand am auzit despre camerele lor am zis ca trebuie musai sa ajung acolo. Voiam sa merg intr-un Escape Room original, de la mama lui (cum zicem noi, romanii).

Si am ajuns la locul faptei, avand programate intrari in Room 13 si Prison Break. Despre ele auzisem numai de bine, fiecare caracterizare incepand cu CEA MAI.

Real Escape Room

Room 13 mi-a fost caracterizata drept cea mai infricosatoare camera din Bucuresti. Fusesem in alte 2 camere recunoscute pentru asta (Hannibal si Rosemary la Breakout, Criminal Mind la LockedUp), insa auzisem ca Room 13 ar fi mai infricosatoare decat ele. Atunci cand am auzit ca povestea din camera se bazeaza pe o carte a lui Stephen King (Shining, ecranizata in 1980) mi-am dat seama ca trebuie sa fie ceva realmente bun.

Sursa: Libris.ro
Sursa: Libris.ro

Despre cealalta camera, Prison Break, auzisem ca ar fi cea mai buna camera de evadare avand ca tematica inchisoarea. Oricum, pentru mine, prima camera a fost tot o inchisoare, am mai fost apoi pe la altele, asa ca urma sa am termen de comparatie.

Mi-am adunat o echipa si am mers acolo inamarti cu rabdare si curaj. Nu am vrut spoilere, am vrut doar sa stiu la ce sa ne asteptam. Ce am descoperit acolo?

Echipa HotBloggers. Pana acum doar Raluca a scris despre experienta asiatica :)
Echipa HotBloggers. Pana acum doar Raluca a scris despre experienta asiatica 🙂

1. Ca Room 13 nu e atat de infricosatoare precum mi se descrisese. Poate-s eu mai greu de speriat, dar cert este ca nu e nevoie de pastile de inima.

2. Este o camera extrem de grea. Nu stiu cum au terminat-o cei care au terminat-o, dar mie-mi pare extrem de greu de terminat fara indicii. Nu imposibil, insa foarte greu (procentajul am inteles c-ar fi in jur de peste 25%).

3. La Room 13 am intarziat nepermis de mult la primul puzzle. Nu era greu, dar ne-am incurcat noi. Oricum, am dovedit ca nu le aveam cu calculele matematice mintale. Avem nevoie de o foaie si-un pix, daca nu de un calculator (n-am vrut sa trisam, sa scoatem telefoanele).

4. La Prison Break iar ne-am blocat la calcule. Nu stiu dac-am fi iesit, dar cert este ca iarasi am pierdut timp calculand si incurcandu-ne in cifre.

5. Dintre cele 2, Prison Break mi s-a parut cu puzzle-uri foarte-foarte misto. Iar ideea de baza de la care au plecat cei care au facut-o a fost REALISMUL. Totul este facut pentru a te simti ca intr-o inchisoare. Iar indiciile nu sunt puse aiurea, ci sunt puse cat mai realist cu putinta.
Per total, intr-adevar, este cea mai buna inchisoare in care am fost. In sensul de escape-inchisoare, sa nu va ganditi la altceva 🙂

6. De fiecare data ne-am oprit cand mai aveam de rezolvat 2 puzzle-uri. N-a fost sa fie. O coincidenta nefericita as putea spune.

Am aproape evadat

Ca o idee generala, am observat un aer profesionist pe care-l emana camerele. Nimic nu parea pus aiurea, totul este acolo cu un scop, fie obiecte utile pentru evadare, fie obiecte de decor. Toate puzzle-urile, desi grele,  sunt logice si-ti pun mintea la contributie. Se vede ca aceste camere au fost testate mult timp.

Cu scop informativ, va spun ca cei de la Real Escape Room au cumparat 30 de camere de la malaezieni, putand oricand, daca au spatiu, sa isi mai deschida altele ori sa inlocuiasca una actuala.

Si pentru ca tot v-am zis ca mai au inca 2, pe care eu le-am jucat, va spun doar ca Autopsy este cea mai grea camera a lor, fiind considerata a fi printre cele mai grele din Bucuresti (nu stiu cum e comparativ cu Alien Abduction, dar dupa ce o voi vizita va anunt).

Real Escape Room

Daca vreti o evadare cu parfum asiatic mergeti la Real Escape Room. Ei pot fi gasiti offline pe strada Ionel Perlea, la numarul 19, iar in social media pot fi gasiti pe facebook, twitter si Google+. Trebuie sa ma inarmati cu inteligenta, rabdare si curaj. Pe langa senzatiile traite acolo, veti intalni si niste puzzle-uri EXTREM de inteligente. Salutari ASIATICE tuturor!

 

Comments

comments

2 thoughts on “Evadare cu parfum asiatic

  1. Pingback: Evadare cu parfum asiaticBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !