Eu si Folkul. Turneu national Marius Matache – Primavara hoinara.

Eu si Folkul. Turneu national Marius Matache – Primavara hoinara.

 

 

Printre rezolutiile de anul acesta ar fi trebuit sa-mi pun: mai multe concerte, mai multa muzica. Teatre am in agenda, filme am in agenda, ar trebui sa mai diversific. Am fost, e drept, la circ, unul special, dar tot din acelasi motiv: pentru a diversifica. Si, sincer, voi mai merge la circ, dar nu despre circ e vorba aici.

Afis Turneu Martie

Am vazut, pe Blogal, Turneul lui Marius Matache in 11 orase numit Primavara Hoinara. Vazand acest turneu imi vin in minte mai multe chestii si idei. Sa le iau pe rand:

1. Imi amintesc primul meu concert de folk la care am fost. Eram mic, vreo 10 ani sa fi avut, cand am fost la un concert Folk in localitatea Voineasa. Eram la munte cu familia si vazusem acest concert la cinematograful (unicul) din statiune. De altfel, in aceeasi localitate, Voineasa, am facut si prima vizita intr-un cinematograf.
Nu tin minte foarte multe din acel concert, tin minte doar titlul concertului: Omul bun si pomul copt. Nu sunt sigur ca Mircea Rusu a concertat, eram prea mic si oricum eram neinteresat de numele celor care canta, dar tind sa cred ca el era. Ma rog, a fost un concert amplu, au cantat foarte multi, insa tin minte ca desi eram nerabdator de felul meu, atunci am stat si am ascultat TOT concertul fara sa schitez vreun gest de plictiseala.

2. Din pacate, n-au mai urmat foarte multe concerte Folk ulterior. Folk-ul, pentru mine, s-a transformat ulterior in cantece la foc de tabara, in diverse scoli de vara. Folk-ul inseamna ceva mai mult decat un concert, inseamna sa stai aproape de cel care canta, inseamna nu mii de oameni, ci o mana de oameni, insa o apropiere mai mare. Daca e sa fi gresit in vreo privinta, aceea este a evitarii concertelor.

Marius Matache Mignon

3. M-am uitat pe lista locatiilor de concert. Turneul lui Marius Matache incepe in Bucuresti, la Teatrul Mignon. E, oare, un semn? Cum as putea face mai bine trecerea de la teatru la muzica decat printr-un concert care are loc intr-un teatru?
Cunosc teatrul Mignon, am vazut vreo 3 spectacole acolo. Voi reveni cu drag, au spectacole interesante. Locatia e mai intima. Ma bucur ca este folosita SI pentru astfel de concerte.
Legat de o locatie, se spune ca ea este cu adevarat buna daca esti polivalenta. O sala de teatru unde se tin concerte misto valoreaza MULT MAI MULT decat o sala unde se  poate juca DOAR teatru.

4. Ma uit pe orasele din tara. Desi ma bucur ca ajunge in atatea orase, trebuie sa fac cateva mentiuni (si de bine, si de rau):
– Un singur oras din Oltenia, Craiova. Prea putin pentru o regiune atat de misto. As propune Slatina. E un oras prea misto sa nu asculte muzica lui Marius 🙂
– Observ prezenta orasului Onesti. Acolo concertul va avea loc in Biblioteca Municipala. Am fost de 2 ori in Onesti, de fiecare data in trecere, dar cunosc blogul Monicai Sibisteanu. De la ea aflu ce se intampla, din punct de vedere cultural, in acest oras. Nu stiu care e cauza si care e efectul: ori e un oras unde se intampla mai multe lucruri decat in altele, deci bloggerii au despre ce scrie, ori bloggerii, prin forta lor de influentare, au facut sa se intample atatea evenimente. Habar n-am, stiu doar ca se intampla multe chestii misto acolo, iar Marius Matache a avut extrem de multe concerte in acel oras. Cred, totusi, ca este cate un pic din fiecare.
– Sunt surprins de absenta Clujului din lista. Am fost in Cluj anul trecut, voi reveni acolo anul acesta. Sper, totusi, ca la urmatorul turneu nu va mai fi sarit.

5. Un singur lucru mai am de subliniat: Kooperativa 2.0 este, asa cum deja vazurati pe afise, partenerul media exclusiv al acestui turneu. Turneu Kooperativist, #casazicasa

Mergeti, asadar, dragii mei, in Primavara Hoinara. Daca sunteti din Bucuresti, Craiova, Onesti, Timisoara, Brasov, Bistrita, Medias, Roman, Suceava, Gura Humorului ori Piatra Neamt nu trebuie sa parcurgeti zeci ori sute de kilometri, asa ca nu prea aveti motive sa-l ratati pe Marius Matache.

Cam atat despre Turneul lui Marius Matache prin tara, numit Primavara Hoinara. Pe parcursul articolului am pus 3 dintre melodiile pe care le veti asculta in concertele sale. Salutari MUZICALE tuturor!

Comments

comments

4 thoughts on “Eu si Folkul. Turneu national Marius Matache – Primavara hoinara.

  1. Pingback: Eu si Folkul. Turneu national Marius Matache – Primavara hoinara.Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Nu am cantat niciodata la Slatina, pentru simplul motiv ca nu m-a chemat nimeni. Mint, odata am fost aproape, dar concertul a fost anulat cu 1 saptamana inainte. La Cluj se canta, dar nu m-am sincronizat cu locatiile unde se mai canta folk. Inca mai astept un raspuns, dar trebuia sa dau drumul promovarii si nu am mai avut timp sa ii astept.
    La Onesti se intampla destul de multe lucruri interesante, dar pentru faptul ca eu ajung a 2-a oara e vinovata clar Monica!

    Merci de articol 🙂

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !