Eu nu cred in Fecioara Maria!

Eu nu cred in Fecioara Maria - Maia Morgenstern Patimile lui Christos

Eu nu cred in Fecioara Maria, nici la modul propriu, nici la modul figurat.

Eu nu cred in Fecioara Maria, deci nu cred in oamenii 100% curati, in oameni pentru care poti baga mana-n foc. Sunt convins ca omul bun de langa tine, „painea lui Dumnezeu”, are secretele lui intunecate, are partile lui negative.

Sunt convins ca batranul simpatic din bloc, care ajuta pe toata lumea si care se sacrifica, la propriu, pentru binele celor din jur, este cel mai probabil un fost comunist, un fost securist, care prin faptele bune actuale vrea sa-si spele pacatele.

Sunt convins ca cea mai misto profa din facultate nu este deloc cea mai misto gagica cu care te-ai putea cupla. Iar daca vorbim despre o doamna mai in varsta, as baga mana-n foc ca nu este chiar cea mai buna sotie ori cea mai buna mama.

La fel cum cel mai bun tata din lume nu este neaparat cel mai bun sef ori cel mai bun coleg. As zice dimpotriva.

Oameni eminamente rai, psihopati, exista. Foarte putini, dar exista.

Insa oameni eminamente buni nu exista. Oameni perfecti.

Drept urmare, eu nu cred in Fecioara Maria nici in sport, nici in politica.

Jucatorii emblema ai fotbalului romanesc, Gica Hagi si Gica Popescu, au defectele lor, au bubele lor. Al doilea a facut chiar si inchisoare, admitand ca a gresit (dar a gresit!), iar Hagi are cateva pete, fie ca ne referim la cateva meciuri suspecte contra nasului Gigi Becali, fie ca ne referim la niste transferuri nu foarte ortodoxe.

Nu inseamna ca nu-i apreciez, nu inseamna ca nu le respect munca. Insa NU sunt perfecti!

Drept urmare, vestea ca Simona Halep a fost prins dopata NU este un soc pentru mine.

Nu pot crede teorii conspirationiste, gen „cineva i-a dat intentionat acea substanta, ca s-o scoata din circuit”. Una dintre teorii spune ca nevasta actualului antrenor ar fi facut asta, din gelozie.

Sa crezi o astfel de teorie, dar sa fi ras de declaratiile lui Dragnea legate de asasinii care voiau sa-l omoare, mi se pare culmea ipocriziei. Ambele teorii sunt la fel de amuzante si la fel de credibile. Adica deloc.

Eu sunt consecvent, asa ca prefer sa raman cu picioarele pe pamant si sa spun care-s cele 2 variante: fie Simona Halep stia de riscuri, a fost informata, dar si le-a asumat, fie a mers orbeste pe mana echipei actuale.

In ambele cazuri este vinovata, insa ideea este cat de vinovata este, cat de mare trebuie sa fie pedeapsa.

Sunt, insa, socat de cat de orbi sunt fanii ei. Nu accepta faptul ca ea ar putea gresi. Pentru ei, Simona Halep este Dumnezeu, un om fara pata, fara greseala. Sigur e altcineva de vina, sigur ea este o victima.

Problema lor este, de fapt, alta. Problema este ca ei se agata de PERSOANE, ei nu pot sa reuseasca in viata fara sa aiba exemple, fara sa aiba repere, fara sa aiba idoli. Catalin Striblea observa in mod corect acest lucru. Insa ideea este CATI concetateni de-ai mei si de-ai domnului Striblea gandesc asa. Eu sper ca nu multi.

Nu, nu inseamna ca trebuie sa te bucuri de raul Simonei Halep. Nu inseamna ca nu ii poti aprecia munca. Nu inseamna ca nu o poti incuraja.

Inseamna doar ca trebuie sa-i accepti defectele, ratacirile, sa ii spui (nu ca te-ar asculta) cand greseste. Sa iei ce e buna de la ea.

Apropo de perfecta Simona Halep, oare cati jucatori de tenis de top au schimbat cati antrenori a schimbat ea? Mai nou se pare ca a schimbat si doctorul. Tot dusmanii care-i vor raul au pus-o sa faca aceste schimbari? Sau aceste dese schimbari sunt dovada perfectiunii sportivei?

Eu nu cred in Fecioara Maria nici in politica, asa cum deja am spus, drept urmare dezvaluirile despre Dan Barna ori stenogramele discutiilor dintre Nicusor Dan si un interlop nu m-au surprins. Pentru mine sunt ceva firesc. Am fost mirat ca au aparut atat de tarziu.

Eu nu cred in Fecioara Maria nici la modul efectiv, nefiind credincios. De fapt, fix d-asta nu sunt credincios: nu pot crede asa ceva. Sunt setat sa n-o fac. Cred, insa, ca oamenii au simtit nevoia sa creeze niste personaje care REPERE, niste IDEALURI, la care noi, oamenii, sa tindem. Ele, insa, nu au existat si nu vor exista vreodata.

Apropo, daca spun ca Eu nu cred in Fecioara Maria NU inseamna ca NU cred in Dumnezeu. Chiar cred, insa nu in vreun Dumnezeu inventat, intr-unul care sa apartina de vreo religie actuala sau trecuta. Eu cred intr-un Dumnezeu care ne-a creat, intr-un Dumnezeu care regleaza lucrurile (economistii liberali, pentru ca sunt atei, au observat interventia, insa l-au botezat pe Dumnezeu, spunandu-i „mana invizibila”), insa nu intr-un Dumnezeu care vrea sa mancam carne luni si joi, nu si miercuri si vineri. Si, mai ales, NU POT CREDE intr-un Dumnezeu care ma pune sa-i sarbatoresc FIUL.

god has no religion Mahatma Gandhi

Eu nu cred in Fecioara Maria nici religios, nici pamantean si consider ca-s consecvent cu mine insumi pentru ca gandesc asa. Unii se dau atei, insa cauta peste tot in jurul lor Fecioare Maria, atat in sport, cat si-n politica. Si au traume crunte atunci cand constata ca Fecioara Maria nu e chiar Fecioara… O mare nenorocire, ca sa zic asa!

ps: Eu nu cred in Fecioara Maria, ca idee, nu consider ca exista vreo Fecioara Maria in sport, insa o respect pe Simona Halep. Cu fanii ei, cei mai multi exagerat de fanatici, incuiati, am ce am. Cu ea nu am nimic. O consider un om plin de greseli. Aceeasi parere o aveam si pana sa aflu stirea legata de dopaj.

One thought on “Eu nu cred in Fecioara Maria!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !